Pořadatelé Zlaté tretry oznámili útok na 4 světové rekordy

Už jen deset procent vstupenek zbývá v prodeji na letošní ročník Zlaté tretry Ostrava. Ta se uskuteční na Městském stadionu ve Vítkovicích 17. června a pořadatelé oznámili, že očekávají útok hned na čtyři nejlepší zápisy do atletické historie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák v cíli rekordního běhu na 500 metrů

Pavel Maslák v cíli rekordního běhu na 500 metrů | Zdroj: ČTK

„Florence Kiplagatová nás oslovila přes svůj management, jestli bychom nemohli uspořádat hodinovku, protože si troufá podle tréninkových ukazatelů překonat rekordy. Vše nasvědčuje tomu, že by se jí to mělo podařit,“ doufá manažer mítinku Alfons Juck.

Sedmadvacetiletá Keňanka chce vedle rekordu v hodinovém závodě zaběhnout také nejlepší historický výkon na 20 kilometrů. O světové maximum na dvoukilometrové trati bude bojovat Etiopanka Genzebe Dibabaová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S organizátory Zlaté tretry mluvil reportér Českého rozhlasu Radim Sajbot

Již dříve ohlásil útok na světový rekord na 1000 metrů Etiopan Mohamed Aman.

Zlatou tretru ozdobí svým startem také Barbora Špotáková, která se vrací k oštěpu po mateřské pauze. Už je také jasné, jakou trať poběží Pavel Maslák. Rodák z Havířova je prvním Čechem v historii mítinku, který si na Zlaté tretře mohl vybrat trať. Nejlepší český běžec současnosti se nakonec rozhodl pro dvoustovku.

„Čekají ho další čtyřstovky na Diamantové lize a bylo by toho moc. Po Zlaté tretře se navíc koná ME družstev, kde reprezentace potřebuje jeho síly. Myslím si, že při dobrých podmínkách může výrazně posunout český rekord,“ očekává manažer mítinku.

Bolt se ještě nerozhodl

Sportovní manažer ostravského mítinku stále čeká na zprávu z tábora Usaina Bolta. Nejrychlejší muž planety začal kvůli zranění později s tréninkem, a tak se stále neví, jakou trať si jamajský světový rekordman na stovce i dvoustovce pro letošní start v Ostravě vybere.

„Máme pro něj připravené disciplíny. Nechceme tlačit a chceme ho nechat, aby si vybral, co pro něj bude vhodné. Ze svých zkušeností si myslím, že by to mohla být stovka,“ uzavírá Alfons Juck.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme