Dbejte pokynů armády a vyhýbejte se demonstracím, doporučuje ministerstvo Čechům v Thajsku

Organizaci spojených národů a USA znepokojuje situace v Thajsku. Tamní armáda dnes provedla státní převrat. Obešel se bez násilí, ale zahraničí ji vyzývá, aby nezapomínala na základní lidská práva a svobody. Vojsko zakázalo shromažďování většího počtu lidí, zablokovalo televizní a rozhlasové vysílání a vyhlásilo zákaz nočního vycházení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protivládní demonstranté v Bangkoku

Protivládní demonstranté v Bangkoku | Foto: Sakchai Lalit | Zdroj: ČTK

Přestože v Thajsku už hlavní turistická sezona skončila a české cestovní kanceláře tam nepořádají zájezdy, česká diplomacie situaci v Thajsku věnuje podrobnou pozornost. „Náš zastupitelský úřad v Bangkoku situaci pozorně sleduje a vyvozuje z toho závěry, které potom ministerstvo v Praze vyhodnocuje,“ říká mluvčí ministerstva zahraničí David Frous.

Před cestami do Thajska ministerstvo nevaruje, v platnosti tak zůstává doporučení pro občany, aby se drželi dál od protestů a řídili se pokyny armády.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaká má doporučení ministerstvo zahraničí pro Čechy v Thajsku, přiblížil mluvčí MZV David Frous.

„České ministerstvo zahraničních věcí nadále doporučuje svým občanům, aby se vyhýbali jakýmkoli masovým shromážděním či demonstracím a aby důsledně dbali pokynů armády případně úředních orgánů v Thajsku během svého případného pobytu,“ upozorňuje mluvčí.

Ministerstvo také podle něj doporučuje cestujícím i rezidentům, aby se registrovali v systému Dobrovolné registrace českých občanů DROZD určené pro cestovatele v zahraničí.

Thajská armáda převzala moc v zemi, chce obnovit pořádek a prosadit reformy

Číst článek

„Pokud by došlo k nějakému dynamickému vývoji situace, aby mohli být informováni prostřednictvím této sítě, prostřednictvím krátkých textových zpráv, které rozesíláme, a případně mohli upravit své cestovní plány v souladu s tím, jaká by byla naše doporučení,“ dodává mluvčí.

České velvyslanectví v Bangkoku upozorňuje na webových stránkách také na zákaz vycházení, který platí od večerních 22 do ranních 5 hodin. „Nevztahuje se na ty, kteří cestují na a z letiště. Je však nezbytné mít připravený cestovní doklad a letenku pro případnou kontrolu,“ uvádí zastupitelský úřad.

Veronika Sedláčková, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme