Policie v Pardubickém kraji udělila přetíženým kamionům pokuty za sto tisíc

Policisté v Pardubickém kraji rozdávali pokuty řidičům nákladních aut. Zaměřili se na technický stav vozidel a dodržování hmotnosti nákladu. Během několikadenní akce odhalili 34 přetížených kamionů a udělili přepravcům kauce ve výši 100 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie v Pardubickém kraji vážila kamiony, přetíženým rozdávala pokuty

Policie v Pardubickém kraji vážila kamiony, přetíženým rozdávala pokuty | Foto: Ondřej Wolf | Zdroj: Český rozhlas

„Hmotnosti, které přesahovaly zákonem povolenou mez, byly v rozsahu 200 kilogramů až 6 tun. Dále byla porušena doba řízení a odpočinku - byly nalezeny skryté vypínače, které ovlivňují dobu řízení,“ řekl policista Pavel Hajdů při akci v Dašicích.

Denně tudy projede 860 kamionů. „Bylo zkontrolováno 127 vozidel, byly ukládány i kauce, v pěti případech v celkové částce 100 tisíc korun,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Dašicích na Pardubicku sledoval policejní akci Ondřej Wolf

Vedle hlavních tahů policie využila své mobilní váhy na silnicích nižších tříd, kudy si krátí cestu nejen české, ale také zahraniční kamiony.

Vedení Pardubického kraje doufá, že zvýšené policejní kontroly přetížená nákladní auta od jízdy po těchto komunikacích odradí.

Policejní dodávka s mobilní digitální váhou a nejmodernější technikou stála přes 3 miliony korun. Většinu zaplatil Pardubický kraj.

Simona Bartošová, Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme