New York Rangers míří do finále NHL, potřetí porazili Montreal

Hokejistům newyorských Rangers schází jediné vítězství k postupu do finále NHL. Ve čtvrtém zápase finálové série ve Východní konferenci porazili Montreal v prodloužení a v sérii se ujali vedení 3:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O výhře New York Rangers rozhodl v prodloužení Martin St. Louis

O výhře New York Rangers rozhodl v prodloužení Martin St. Louis | Zdroj: Reuters

První gól zápasu vstřelil v 8. Minutě zápasu švédský útočník Rangers Carl Hagelin. Přesnou přihrávkou ho na útočné modré čáře našel Brian Boyle a pětadvacetiletý Švéd bekhendovou kličkou otevřel skóre zápasu.

V úvodu druhé třetiny Canadiens vyrovnali díky přesné střele obránce Bouillona při přečíslení dva na jednoho. V závěru prostřední dvacetiminutovky ale Brassard ranou mezi betony brankáře Tokarskiho vrátil vedení Rangers.

Montreal vyrovnal i podruhé gólem obránce. Po dvou minutách poslední části základní hrací doby prostřelil v přesilové hře Lunqvista P. K. Subban a poslal zápas do prodloužení.

Zápas rozhodl veterán v dresu Rangers Martin St. Louis. Osmatřicetiletého Kanaďana našel na začátku sedmé minuty prodloužení Carl Hagelin, St. Louis měl klid na přípravu zakončení a přesnou ranou rozhodl.

Rangers vedou v sérii 3:1 na zápasy a už v úterý mohou v Montrealu slavit postup do finále NHL.

Semifinále play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
New York Rangers - Montreal 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky: 7. Hagelin, 40. Brassard, 67. St. Louis - 29. Bouillon, 42. Subban. Střely na branku: 29:29. Diváci: 18.006. Stav série: 3:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme