V Turnově na Semilsku mohou lidé zhlédnout ukázky tradičních staročeských řemesel

Turnov na Semilsku už po dvacáté hostí tradiční staročeské řemeslnické trhy. Návštěvníci se mohou po celý víkend těšit nejen na ukázky tradičních řemesel našich předků, ale také na bohatý kulturní program a staročeské hody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řemeslné stánky na slavnostech v Doksech

Řemeslné stánky na slavnostech v Doksech | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Řemeslníci se představují v turnovském parku za muzeem Českého ráje ve více než stovce jarmarečních stánků.

Lidé mohou vidět kováře, košíkáře, tesaře, pekaře, kamenáře, skláře, šperkaře nebo třeba výrobce tradičních košťat z koňských žíní.

Kromě toho, že se budou moci lidé na řemeslníky koukat, si budou moci také sami něco vyzkoušet. Letos to bude netradiční tvůrčí dílna.

„Tentokrát to bude poměrně výjimečná dílna na kamenářském domě. Podařilo se nám získat řemeslníky z Izraele. Oni z toho s ručním papírem vyrábějí další produkty,“ uvádí ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíra Jakouběová.

Park voní sladkým pečivem a medovinou. Kdo má rád hudbu od staročeských písní přes jazz a soul, přijde si také na své. Pro děti jsou připravené pohádky a výtvarné dílny.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme