Zápasy prožívám emotivně, říká ke svým reakcím gólman Alexander Salák

Český hokejový brankář Alexander Salák má na mistrovství světa v Bělorusku v každém utkání pár emotivních momentů. Někdy je hodně navztekaný, a tak mu turnaj v Minsku ubírá dost psychických sil. Ale zároveň to Alexandra Saláka vždy nabudí a vyhecuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Alexander Salák diskutuje s jedním z rozhodčích na MS

Brankář Alexander Salák diskutuje s jedním z rozhodčích na MS | Zdroj: ČTK

„Já ty zápasy prožívám vždycky emotivně a letos už toho bylo dost. Doufám, že zbytek toho turnaje bude poklidný. Nevyvádí mě to z rovnováhy, já takhle hraji celý život, vždy jsem byl v bráně emotivní. Nikdy mně to nevadilo, jsem rád, když jsem v tom utkání na 100 procent. Občas tam jsou nějaké emotivní reakce, ale mě to nijak nelimituje.“

Alexander Salák odchytal šest celých zápasů a v jednom vystřídal Jakuba Kováře. Na mistrovství světa nemá český tým zatím optimální formu, trápí se jak v obraně, tak v zakončení, ale brankářská jednička podává výkony parádní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alexandr Salák už zažil na MS v Bělorusku hodně emotivních momentů

Jenže spoléhat se jen na Salákovy zákroky nejde. Tým se musí před čtvrtečním čtvrtfinále dát hlavně psychicky do kupy, k čemu by měl pomoci i proslov Vladimíra Růžičky po vydřené výhře nad Francií 5:4 v prodloužení.

„Je dobré si sednout a říct si to narovinu, Vláďa vždycky mluví napřímo. Všem nám je jasné, proč tady jsme, ale někdy je třeba to zdůraznit.“

Proti USA s novým složením útoků

Českou reprezentaci díky třetímu místu čekají ve čtvrtfinále Spojené státy. Mladý tým se jmény, která zatím nejsou moc známá. Papírově to je lehčí soupeř než Rusko, zápas s ním hrozil v případě prohry s Francií. Podle Alexandra Saláka je už ale v této fázi turnaje jedno, na koho narazíte.

„Všichni jsou dobří a mně osobně je to docela jedno. Těším se a zase to bude řežba.“ A do té řežby, jak zmínil Alexander Salák, půjde tým znovu v obměněné sestavě.

Vladimír Růžička udělal několik změn - v prvním útoku s Jaromírem Jágrem nastoupí Jiří Novotný a Roman Červenka. V druhém se představí Tomáš Hertl, Vladimír Sobotka a Jakub Klepiš, třetí vytvoří Martin Zaťovič, Jiří Hudler a Jiří Sekáč. Ve čtvrté kouč chce, aby spolu hráli Tomáš Rolinek s Janem Kovářem a Michalem Vondrkou. Zápas s Amerikou začne ve čtvrtek v 15 hodin.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme