Beachvolejbaloví mistři Evropy chtějí v Moskvě potvrdit formu, Češi se nekvalifikovali

Nejlepší beachvolejbalisté se sjeli do Moskvy, kde začínají bojovat o cenné body a velké prémie na druhém grandslamovém turnaji sezony. Hlavními favority jsou po zisku evropského titulu Italové Paolo Nicolai a Daniele Lupo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elitní beachvolejbal na pražské Štvanici: Rogers,Dalhausser - Beneš, Kubala

Elitní beachvolejbal na pražské Štvanici: Rogers,Dalhausser - Beneš, Kubala | Foto: Ilona Hambergerová

Napravit svou reputaci z italského Cagliari ale chtějí poražení finalisté z Lotyšska. Alexandrs Samoilovs a Janis Šmedinš budou v Moskvě obhajovat titul z loňska. Aktuálně druhá nejlepší světová dvojice je hodně motivovaná, protože s párem Nicolai - Lupo ztratila druhé velké finále v řadě.

„Mentálně jsme velmi silní, ale trochu nás srazila takováto druhá porážka v řadě a ještě k tomu od stejného týmu. O titul jsme přišli jak v Cagliari tak před tím na grandslamu v Shanghaji . Paolo s Danielem jsou ale v životní formě a udělali oproti loňskému roku obrovský posun,“oceňuje italskou dvojici Aleksandrs Samoilovs.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy na grandslam v Moskvě sleduje reportér ČRo Štěpán Pokorný

Nicolai s Lupem mají skvěle rozehranou sezonu ve které vyhráli první grandslam a první mistrovství Evropy, z čehož měli na cagliarské pláži obrovskou radost. Teď se ale soustředí na turnaj v Moskvě, do kterého vstoupí jako hlavní favorité.

„Veříme si, protože jsme svou hru dostali tam, kam jsme chtěli. Po domácím mistrovství Evropy se cítíme skvěle a jsme nabuzení dokázat své kvality i v Moskvě. Bude to ale trochu o něčem jiném, protože je tu větší, světová, konkurence,“ říká Paolo Nicolai.

Do hlavní soutěže se jediný český pár bojující v kvalifikaci nedostal. Přemysl Kubala s Janem Dumkem sice vyhrál v prvním kole na Ukrajinci 2:0, ale následně nestačil na Lotyše.

Mezi ženami se dařilo Martině Bonnerové s Barborou Hermannovou, které postoupily. Od zítřka tak doplní v hlavní soutěži Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme