Nebojoval jsem s Kometou, ale se svou hlavou, říká zlínský hrdina Kašík

Zlínští hokejisté slaví po deseti letech mistrovský titul, brněnskou Kometu porazili ve finále 4:1 na zápasy. Velkou měrou se na triumfu podílel brankář Libor Kašík, který v pěti zápasech dostal jen sedm gólů. Před vyprodaným publikem tak mohl zvednout nad hlavu pohár pro českého mistra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Libor Kašík má lví podíl na zlínském triumfu ve finále extraligového play off

Brankář Libor Kašík má lví podíl na zlínském triumfu ve finále extraligového play off | Zdroj: ČTK

„Je těžký jako prase, ale nechtěl jsem si udělat ostudu. Musel jsem vydat poslední síly, abych ho zvedl nad hlavu,“ komentoval bezprostřední oslavy na ledě spokojený dvaadvacetiletý gólman a neopomněl ani vítězný doutník.

„Jsem nekuřák, takže normálně by mi nechutnal, ale dá se to přežít,“ dodal Kašík, jenž ale přiznal, že závěr pátého duelu byl nekonečný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zlínským brankářem Liborem Kašíkem po rozhodujcím finálovém utkání mluvil František Kuna

„Deset sekund před koncem už stál Čája (Petr Čajánek – pozn. red.) v rohu s pukem a radoval se. Já jsem kontroloval čas až do posledních sekund, asi dvě vteřiny před koncem už mi taky bylo jedno, jestli dostaneme čtvrtý gól,“ pokračoval strážce zlínské svatyně.

Další puk už ze své branky lovit nemusel a krátce poté, co dostal na krk zlatou medaili, mohl zavzpomínat na rok 2004, kdy se Zlín z extraligového titulu radoval naposledy.

„Tehdy mi bylo dvanáct let, pamatuju si, že byli všichni na ledě. Mamka říkala, že to taky jednou vyhraju. Smál jsem se tomu, ale teď je to skutečnost. Jsem rád, že jsem tady měl oba rodiče,“ vzpomíná Kašík.

Hokejisté Zlína porazili Brno 5:3 a slaví druhý extraligový titul

Číst článek

O brankářích se říká, že jsou trochu jiní, uzavření do sebe. A zlínská opora ve finále nebyla výjimkou.

„Nebojoval jsem proti Kometě, ale zápasil jsem se svou hlavou. Abych se přiznal, tak pak už jsem ani nepřemýšlel nad chytáním, ale nad tím, jak půjde vyvenčit psa,“ přiznává Kašík, kterého s celým týmem čekají dlouhé oslavy.

Zlínský brankář Libor Kašík s trofejí pro extraligového mistra | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jedny takové už zažil, když se radoval se zlínskou juniorkou. „To tady bylo ale maximálně tisíc diváků, teď jich tady bylo sedm tisíc, to je úplně něco jiného. Doufám, že jednou moje děti nebo budoucí hráči Zlína budou číst, že nějaký Kašík, Leška nebo Balaštík vyhráli Masarykův pohár,“ říká spokojený Kašík.

Za jeho skvělé výkony, které pomohly k titulu, mu může děkovat především kapitán Petr Čajánek. Ten byl ve finále extraligy se Zlínem čtyříkrát a vždy bral stříbro. Na pátý pokus to 38letému odchovanci se zkušenostmi ze zámořské NHL vyšlo.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme