Přetížené kamiony dál ničí silnice na jihu Moravy, i když policie přitvrdila

Klidně i o 30 nebo 50 procent bývají přetíženy kamiony na jihomoravských silnicích. V potrestání jejich řidičů policisté přitvrdili, přesto nadměrně naložená nákladní auta ničí silnice dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vážení kamionu pomocí mobilní jednotky na dálnici D1 u Ostravy

Vážení kamionu pomocí mobilní jednotky na dálnici D1 u Ostravy | Zdroj: ČTK

Řidiči kamionů se často vyhýbají placeným úsekům silnic a zajíždí do menších obcí a měst, kde škodí nejen vozovkám, ale i lidem, kteří bydlí u silnic. Ti si stěžují na prach a nesnesitelný hluk.

„Se podívejte, to je jeden kamion za druhým. Třeba ráno je období, kdy sotva přejdete silnici,“ rozčilují se manželé bydlící jen necelé dva metry od frekventované silnice ve Starovičkách na Břeclavsku. Kamiony jim pod okny jezdí ve dne v noci.

Loni policisté v celém kraji vytipovali a zkontrolovali 399 nákladních aut, předpisy porušil každý třetí až čtvrtý, potvrzuje policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Ve 122 případech jsme zjistili porušení předpisů, 116 jich bylo tak závažných, že řidičům byla zakázána jízda až do přeložení části nákladu vozidel,“ upřesnil mluvčí.

Přes zvýšená policejní opatření jsou přetížené kamiony na jihu Moravy stále problém. Komplikovaná je teď situace hlavně v okolí Hustopečí, kde jsou kvůli opravám uzavřeny nájezdy na dálnici, hustá doprava se tak přesunula do blízkých obcí.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme