Budovy na Příhrádku v Pardubicích už nejsou na prodej, památkáři je převedou na kraj

Tři historické domy z Pardubického Příhrádku nakonec zřejmě získá kraj. Památkáři sice před časem vypsali výběrové řízení na jejich prodej obálkovou metodou, to ale vyvolalo nevoli místních lidí i některých spolků patriotů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Příhrádek od Pernštýnského náměstí

Pohled na Příhrádek od Pernštýnského náměstí | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

O objekty pak projevil zájem Pardubický kraj. Národní památkový ústav proto výběrové řízení na projed zrušil a začal jednat o jejich bezúplatném převodu na kraj.

„Zrušení výběrového řízení proběhlo ještě před otevřením obálek. Obálky budou vráceny odesílatelům bez otevření. Národní památkový ústav už vstoupil v jednání s Pardubickým krajem o bezúplatném převodu,“ uvádí mluvčí ústavu Jana Tichá.

Podle ní Národní památkový ústav preferuje vlastnictví kraje kvůli tomu, že se tím zvyšuje pravděpodobnost, že v budovách budou probíhat kulturní a společenské aktivity.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme