Pláž Copacabana obsadili argentinští fanoušci, chystají se na večerní duel na slavném Maracaná

Dnes večer se poprvé hraje zápas letošního mistrovství světa na nejslavnějším brazilském stadionu. Maracaná v Rio de Janeiru bude dějištěm duelu mezi Argentinou a Bosnou a Hercegovinou. Argentinští fanoušci využívají toho, že je šampionát po 36 letech zase v Jižní Americe, a ve velkém vyrazili na stadiony. Přijíždějí auty a baví sebe i své okolí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parta, která přijela do Rio de Janeira karavanem, se potkala s dalšími fanoušky Argentiny přímo u silnice

Parta, která přijela do Rio de Janeira karavanem, se potkala s dalšími fanoušky Argentiny přímo u silnice | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Kolem jedné z čerpacích stanic na pláži Copacabana v Rio de Janeiru voní benzín či nafta, hraje hlasitá hudba, všude kolem stojí spousty zaparkovaných aut, autobusů a také dodávek. Jednou z nich je i stará dodávka Mercedes předělaná na obytný dům. Přijel v ní i s kamarády 57letý Oscar Alfredo.

„Nejsou to jen Argentinci, sdílíme radost s Kolumbijci, Ekvádorci, Chilani. Všichni společně. Není to jak v Evropě. Mluvíme tady stejným jazykem. A vlastně k tomu patří i Brazilci, kteří nás hostí na tomhle krásném svátku,“ říká Oscar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na slavném stadionu Maracaná v Rio de Janeiru se představí fotbalisté Argentiny, jejich fanoušci už obsadili pláž Copacabana, kde natáčel zpravodaj David Koubek

Na cestě je s kamarády už přes dva dny. Kvůli počasí najeli víc, než plánovali. Přes 3 tisíce kilometrů. Oscar je o generaci starší než zbytek skupiny a je to prý pro něj životní zážitek. Říká, že na mistrovství takhle těžko ještě někdy vyrazí.

Na cesty mimo kontinent peníze nemá. Pracuje na poště, což potvrzuje i logo na jeho tričku, na kterém je ale i ručně namalovaný portrét.

„To mi dala moje 19letá dcera, sama mi namalovala tenhle obrázek, abych ho dnes vzal poprvé na sebe. Je na něm náš bývalý prezident Nestor Kichrner,“ vysvětluje.

Francisco má na sobě zase tričko s iniciálami prezidentky Cristiny Frenandezové, Kirchnerovy ženy. Prý by nemohli přijet, kdyby ona nebyla u moci. Oba prý hodně pomohli chudším a díky nim si také mohli dovolit cestu na šampionát. Vzpomíná také na Maradonu.

„Maradona je největší v historii. Na Messiho nekoukej, nekoukej na přítomnost, Maradona nalil krev do žil chudým lidem,“ říká Oscar.

Fanoušci mají v plánu jet do měst, kde hraje Argentina ve skupině. Vzali si měsíc volno a věří, že své reprezentanty budou sledovat ještě dál. „Na finále proti Brazílii!“ věří.

Brazilci mají Neymara, Argentinci ale věří v jiného spasitele. Messi se bude divit, až tyhle kostýmy uvidí | Foto: David Koubek

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme