Karlovarský festival zahájí Michael Pitt ve snímku I Origins a uzavřou ho Divoké historky

Organizátoři filmového festivalu v Karlových Varech měsíc před začátkem přehlídky odtajnili část programu i některé hosty. Na zahájení 4. července přijede snímek I Origins osobně uvést herec Michael Pitt, který v něm hraje hlavní roli. Závěrečným filmem pak bude španělsko-argentinský snímek produkovaný bratry Almodóvary s názvem Divoké historky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

47. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (ilustrační foto)

47. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Film I Origins vypráví o mladém vědci, který zkoumá lidské oko a přitom nachází zajímavé souvislosti mezi lidskou podobou a psychikou.

Snímek bodoval na letošním festivalu Sundance, kde si ho také letos v lednu organizátoři karlovarské přehlídky vyhlédli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Program letošního MFF v Karlových Varech přiblížil programový ředitel přehlídky Karel Och

„Zaujal nás už tam jako film, který spojuje dvě skupiny diváků – ty intelektuálněji založené s těmi, kteří hledají v kině spíše oddych. Je to velice inteligentní podívaná, krásně sugestivně natočená a s vynikajícími hereckými výkony,“ uvedl programový ředitel karlovarského festivalu Karel Och.

Kromě Michaela Pitta, který ztvárnil hlavní roli mladého vědce, by měla do Karlových Varů přijet i jeho herecká partnerka, francouzská herečka a modelka Astrid Bergès-Frisbeyová a také režisér snímku Mike Cahill.

Filmovou lahůdku slibují pořadatelé i na závěr festivalu. Jedná se o snímek Divoké historky.

„Jde o film, který byl poprvé uveden nedávno v Cannes v hlavní soutěži a stal se neprodleně diváckým hitem. Já sám jsem byl svědkem pěti potlesků během projekce. Jde o černou komedii – takovou sérii šesti povídek o tom , jak jsou lidé dneska na sebe zlí. Ten humor je skutečně velice suchý a černý, takže doufáme a troufáme si tvrdit, že bude mít velký úspěch právě v našich končinách, kde je tenhle humor oblíbený,“ poznamenal Och.

Argentinský režisér snímku Damián Szifrón již řadu let sbírá ocenění na mezinárodních festivalech, jak píší organizátoři na stránkách festivalu, českému či evropskému českému divákovi však zřejmě více řekne jméno z jednoho producentů. Těmi jsou Pedro a Agustín Almodóvarové.

Tento snímek, stejně jako zakončovací ceremoniál festivalu ve Velkém sále hotelu Thermal, uvidí díky přímému přenosu i diváci ve vybraných kinech po celé České republice. To bude v sobotu 12. července.

Český rozhlas, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme