Tohle už nepustíme, zní z kabiny hokejistů Los Angeles Kings

Hokejisté Los Angeles ušli v play-off NHL zatím dlouhou cestu a už jim chybí poslední krok. Ve finálové sérii vedou na New Yorkem Rangers 3:0 na zápasy. Velkou měrou se na tom podílel brankář Jonathan Quick.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick byl ve třetím finálovém utkání pro útočníky Rangers nepřekonatelnou překážkou.

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick byl ve třetím finálovém utkání pro útočníky Rangers nepřekonatelnou překážkou. | Zdroj: ČTK

„Předvedl několik zákroků, které se budou dlouho objevovat v sestřizích toho nejlepšího, co letošní play-off nabídlo,“ chválil Jonathana Quicka slovinský útočník v barvách Kings Anze Kopitar.

„Znovu potvrdil, že dokáže být pro tým platný přesně ve chvíli, kdy ho potřebuje. Nebýt jeho, zase bychom prohrávali a museli skóre otáčet,“ dodal Kopitar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předvedl několik zákroků, které se budou dlouho objevovat v sestřizích toho nejlepšího, co letošní play off mabídlo, pochválil brankáře Quicka Anze Kopitar

A narážel také na to, že ‚Králové‘ ve finálové sérii poprvé vedli. V předchozích dvou domácích duelech museli vždy otáčet.

„Věříme si, i když prohráváme. V prvních dvou zápasech jsme ukázali hodně charakteru, když jsme dokázali otočit zápas. Teď to byl z naší strany nejlepší zápas série a takhle musíme pokračovat,“ říká Marián Gáborík.

Pro slovenského útočníka byl zápas v Madison Square Garden zajímavější v tom, že se vrátil na svůj dříve domácí led.

„Bylo to trošku zvláštní, ale když se začalo hrát, tak to ze mě trochu spadlo,“ říkal Gáborík, který společně se svými spoluhráči odehrál nejvíce zápasů v play-off.

Kings hráli všechny série na sedm zápasů, v prvním kole dokonce otáčeli z 0:3 proti Hertlovu San José. Nyní jsou jeden zápas od zisku poháru.

Hokejisty Los Angeles dělí od zisku Stanley Cupu jedna výhra

Číst článek

„Všichni v téhle šatně mají jasno, tohle už nepustíme. Sešla se tu skvělá parta - trenéři, hráči, realizační tým. Nikdo by asi nevěřil, že to dotáhneme tak daleko. Ale z některých hráčů se během pár zápasu play-off staly hvězdy. Ve třetím finále jsme hráli přesně tak, jak jsme chtěli,“ chválil svůj tým Drew Doughty.

Kings mají před sebou teď ten nejtěžší krok: využit první mečbol a ukončit sérii v Madison Square Garden, kde se hraje finále NHL po dvaceti letech.

Pokud se jim to nepovede, série se přestěhuje zpět do Kalifornie. Jasno bude v noci ze středy na čtvrtek, kdy se hraje čtvrté finále.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme