Poruchou lanovky na Javorový vrch se bude zabývat policie. V neděli tam uvízlo přes 50 lidí

Porucha na elektrickém zařízení stojí za problémy lanovky na Javorový vrch na Třinecku. V neděli tu uvízlo přes padesát lidí, které se podařilo dostat do bezpečí až po více než hodině. Jednoho dospělého a jedno dítě na místě kvůli dehydrataci ošetřili záchranáři. Policisté se budou případem podrobněji zabývat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lanovka se buduje

Lanovka se buduje | Foto: Josef Šmejkal

Turisty se podařilo dostat do výchozí stanice až na zpětný chod. Někteří už ale po hodině na pražícím slunci byli pořádně vyčerpaní, museli proto zasahovat i záchranáři.

„Lidi nebyli nachystaní, neměli s sebou vodu, je teplo, bohužel,“ komentuje situaci jeden z techniků lanovky Vladimír Luzert.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o poruše lanovky na Javorový vrch zjišťovala Iva Havlíčková

Někteří turisté posléze přivolali na pomoc hasiče.

„Hasiče volali lidi, protože se jim zdálo, ačkoliv jsme je zklidňovali, že tam sedí už dost dlouho. Ale máme to do dvou hodin, takže my jsme splnili, co jsme měli,“ dodává Luzert.

Přestože nikdo nemusel být převezen do nemocnice a lanovku se podařilo do dvou hodin zprovoznit, případem se zabývá policie. Potvrdil mluvčí frýdecko-místeckých policistů Vlastimil Starzyk

„V současnosti prověřujeme, zdali nedošlo, ze strany provozovatele, k zanedbání důležité povinnosti, která je spojena s provozem a údržbou lanové dráhy,“ říká.

Jednosedačková lanovka na Javorový vrch je v provozu od roku 1957. A to celoročně, s výjimkou zhruba tří týdnů na jaře a na podzim, kdy prochází revizí a opravami.

Anna Maňourová, Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme