V Přerově začíná festival V zámku a podzámčí, zahájí ho Šumař na střeše

V Přerově dnes zahájí 8. ročník oblíbeného folklorního festivalu V zámku a v podzámčí. Hned na úvod zapojili pořadatelé děti prvních tříd. Dospělé pak překvapí večerním představením pod širým nebem, které se odehraje v lokalitě Na Marku u nového Tyršova mostu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přerov.Horní náměstí

Přerov.Horní náměstí | Foto: Jaroslav Loufek

Jako každý rok je program festivalu nabitý. Odstartoval dnes ráno ve vzdělávacím centru Cukrle, kam si žáci prvních ročníků mohou přijít zahrát na muzikanty.

Večer už bude patřit dospělým. „Zahajovací program celého festivalu se odehraje od 21 hodin v lokalitě Na Marku u městských hradeb, kde bude probíhat vystoupení s názvem Šumař na střeše,“ říká spoluorganizátor akce Lubor Maloň z přerovského muzea.

„Je to hudebně-taneční pořad, ve kterém zazní nejznámější melodie z tohoto světově proslulého seriálu,“ doplňuje.

Hlavní program festivalu začíná zítra ráno v historickém centru Horního náměstí. Tady se během dnes představí dětské folklorní soubory z města a okolí, bude se soutěžit o zámecký klíč a odpoledne vystoupí dospělí.

V krojích se mezi hosty letos objeví folklorní soubory z Brněnska, Slovácka i z Horácka. „Je to hranice mezi Čechami a Moravou, soubor, který k nám přijede z největší dálky. Pro nás Středomoraváky je trochu netradiční,“ dodává Maloň.

Dvoudenní festival zítra v nočních hodinách na zámeckém nádvoří ukončí posezení u cimbálu.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme