Na Českobudějovicku spadlo sportovní letadlo, dva lidé nehodu nepřežili

U obce Kondrač nedaleko Trhových Svinů se dnes okolo půl deváté ráno zřítil ultralehký letoun. Na palubě byli dva muži ve věku 57 a 63 let, oba zemřeli. Příčiny nehody zatím nejsou známé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U obce Kondrač na Českobudějovicku se zřítilo malé sportovní letadlo

U obce Kondrač na Českobudějovicku se zřítilo malé sportovní letadlo | Foto: HZS Jihočeského kraje

„V současné době je věc v šetření, čekáme na leteckou inspekci,“ přiblížila mluvčí českokrumlovských policistů Lenka Kozoňová.

Vyšetřování přímo na místě podle ní zabere několik hodin, další expertizy ale mohou probíhat i měsíce. Své zástupce na místo vyslal také Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Stroj dopadl na louku za obcí. „Letadlo po pádu nehořelo a svědkové nehody vytáhli oba muže ve věku 63 a 57 let z paluby,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Poraněné pasažéry začala resuscitovat přivolaná záchranná služba. Na místo vyslala posádku z Trhových Svinů i vrtulník z Českých Budějovic.

„Oba muži při nárazu utrpěli těžká mnohačetná zranění, došlo u nich k selhávání základních životních funkcí. Přes veškerou snahu záchranářů se však nepodařilo muže zachránit,“ dodala mluvčí záchranné služby Petra Kafková.

Podobná havárie se stala v Jihočeském kraji před dvěma roky. Tehdy se u Českých Budějovic zřítil dvoumístný vrtulník, dva muži zemřeli. Vyšetřování ukázalo, že nehodu tehdy způsobila ztráta závaží ze zadní části stroje a následný střet rotoru s ocasní částí.


Zvětšit mapu

ČTK, Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme