Střelkyně Emmons skončila po návratu z mateřské druhá na SP v Mnichově

Střelkyně Kateřina Emmons se do Světového poháru vrátila po mateřské přestávce druhým místem. Ve finále vzduchové pušky v Mnichově ztratila na vítěznou Signgapurku Velosovou pouhé tři desetiny bodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Emmons

Kateřina Emmons | Foto: Pavel Bouda

Manželka amerického reprezentanta Matthewa Emmonse postoupila do osmičlenného finále jako čtvrtá, ve vyřazovací části se následně prostřílela až do souboje o titul. V něm sice ztrátu na vedoucí Velosovou snížila, na šestý triumf ve SP to však nestačilo.

Olympijská šampionka z Pekingu 2008 Emmons si volno od vzduchovky naordinovala po hrách v Londýně, na kterých skončila čtvrtá ve vzduchovce. Vloni se jí pak narodil syn Martin Henry.

„Byla jsem na to dobře připravená, tušila jsem i podle tréninků, že by to mohlo být dobré,“ pochvalovala si Emmons v rozhovoru s ČTK.

Jako dvojnásobná matka se naučila šetřit s energií, které se jí často nedostává. „S tím málem pracuji dobře, využívám ji naplno, je tam i progres v tréninku, i na domácích závodech jsem se zlepšovala, takže jsem moc spokojená,“ řekla.

SP ve sportovní střelbě v puškových, pistolových a brokových disciplínách v Mnichově:

Vzduchová puška:


Muži:
1. Jang Chao-žan (Čína) 207,7 - světový rekord, 2. Kruglov (Rus.) 205,1, 3. Campriani (It.), ...v kvalifikaci 33. Haman, 70. Cipro (oba ČR).
Ženy: 1. Velosová (Sing.) 206,9, 2. Emmons (ČR) 206,6, 3. Arsovičová (Srb.), ...v kvalifikaci 15. Mazurová, 43. Sýkorová (obě ČR).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme