Obyvatele sídliště Čechovy sady ve Velkém Meziříčí rozdělila stavba parkoviště

Na radnici ve Velkém Meziříčí dorazily dvě petice. V jedné požadují obyvatelé sídliště Čechovy sady vybudování nových parkovacích míst, v té druhé jsou naopak místní rázně proti stavbě centrálního parkoviště. Argumentují například tím, že by děti přišly o kopec na sáňkování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídliště Čechovy sady ve Velkém Meziříčí

Sídliště Čechovy sady ve Velkém Meziříčí | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Malých dětí je tady opravdu hodně a skutečně nemají kde sáňkovat a kde si hrát. Myslím si, že by opravdu bylo lepší dětem to místo zachovat,“ vysvětluje paní Marie, proč podepsala petici proti parkovišti.

Zrovna stoupá do kopce, který je předmětem sporu. Jenže o kus dál se marně snaží zaparkovat paní Dana. „Když přijedete odpoledne, tak je tady málo místa, těžko se to hledá. Každý den parkuji jinde,“ stěžuje si. Nové parkoviště by proto uvítala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Hana Mikulincová

Stejně jako pan Severa, který také bydlí v jedné z mnoha bytovek.

„Děti už mám dospělé, takže se skutečně nezabývám tím, kde sáňkují. Musím jezdit kolem dokola, než najdu místo k parkování. Podle mého názoru by měla být širší veřejnost přizvána k jednání tak, aby se došlo k nějakému rozumnému kompromisu,“ uvažuje.

A přesně to má radnice v plánu – kvůli parkovišti mezi ulicemi Mírová a Pionýrská se chystá oslovit obyvatele.

„Pokud město toto parkoviště postaví, vznikne tam asi 50 parkovacích míst, čímž vyřešíme parkování v celé lokalitě, ale skutečně to chceme ještě jednou probrat s lidmi, chceme se jich zeptat a chceme k tomu nachystat takovou malou vysvětlující kampaň,“ přibližuje starosta Radovan Necid z ODS.

„Dostanou letáky do schránek a potom asi vytvoříme anketu a zeptáme se konkrétně,“ dodává starosta. Výsledky ankety by chtělo město znát do dvou měsíců.

Sídliště Čechovy sady ve Velkém Meziříčí | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme