Uruguay o svou hvězdu přišla, Kolumbie ji našla. Osmifinále rozhodl Rodríguez

Historický úspěch kolumbijské reprezentace a smutek pro Uruguay. Tak skončilo druhé osmifinále na mistrovství světa ve fotbale. Kolumbie z něj postoupila díky nové hvězdě šampionátu - střelci Jamesi Rodriguezovi, který dal dva góly. Uruguay ale o svou hvězdu přišla, což se projevilo na jejím výkonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolombie postoupila do čtvrtfinále díky dvěma brankám Jamese Rodrígueze

Kolombie postoupila do čtvrtfinále díky dvěma brankám Jamese Rodrígueze | Zdroj: Reuters

Luis Suárez a jeho kousnutí se stalo hitem na internetu, námětem pro vtipy a nejrůznější legrácky, i mezi těmi, kterým přijdou čtyřměsíční úplný distanc a devítinásobná nucená absence v reprezentaci jako neúměrně tvrdý trest.

Uruguayci ale berou jeho vyhoštění z mistrovství jako obrovskou nespravedlnost. Noviny a internet v zemi po verdiktu FIFA nepsaly o ničem jiném. Fanoušci, mířící na stadion Maracaná, měli na obličejích masky s jeho podobiznou a vyvolávali jeho jméno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Kolumbie s Uruguayí viděl zpravodaj ČRo David Koubek

„Kdepak ho máte, že není vidět, ten co kouše,“ odpovídali Kolumbijci. Ale Uruguay se aspoň ve fandění nenechala přehrát.

Všichni ale čekali, co ukáže uruguayský výběr bez klíčového útočníka. Blankytně modrá reprezentace nevstřelila na Maracaná ani jeden gól.

„Ovlivnilo nás to hodně. Zažívali jsme vrcholné okamžiky - jak Uruguay, tak Luis. Všichni jsme byli skvěle sladění a fungovalo to. A pak přišel velký zvrat. Byl to šok pro všechny,“ říká útočník Édinson Cavani.

Luis Suárez jako byl v šatně s ostatními. Na jeho místě byl jeho dres a kopačky, jako by měl nastoupit.

Brečel jsem štěstím, přiznává Neymar. Brazilci ale emoce zvládli

Číst článek

I trenér Óscar Tabárez chtěl Suárezův předčasný odjezd obrátit v motivaci. „Vzít si jen to pozitivní, co může z té situace vyplývat. Probudilo to v nás velký vzdor. Velkou sílu a velkou touhu v tomhle zápase zvítězit,“ přiznal trenér Uruguaye.

V hráčích trpkost přetrvává. „O tom trestu si myslím to, co všichni. Všichni kromě FIFA. Každý si myslí to samé,“ prozrazuje postoj týmu Edison Cavani.

„Je to porušení lidských práv, když lidská bytost, tedy hráč, nemůže na stadion s 80 tisíci lidmi, nemůže do hotelu za svými spoluhráči, nemůže 4 měsíce hrát se svým mužstvem, nemůže pracovat,“ stěžuje si Diego Lugano.

Všichni ovšem sportovně uznávali, že protivník zvítězil, protože hrál líp. A zatímco Uruguay bude v odjezdu ze šampionátu následovat svou hvězdu, jinou superstar definivně potvrdila Kolumbie. James Rodríguez se velmi pravděpodobně bude snažit být ve čtvrtfinále ve Fortaleze 4. července lepší, než další hráč s desítkou, brazilský Neymar.

Luís Suárez se stal terčem pro řadu vtipálků - tady jako vlkodlak a navíc s náhubkem | Foto: David Koubek

David Koubek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme