Silničáři začali s opravami komunikací v Krkonoších. Řidiče čekají objížďky a uzavírky

Cestu do Krkonoš a po Krkonoších teď komplikuje řada objížděk a uzavírek. Silničáři pracují na všech silnicích, které vedou do větších středisek, i na příjezdu do Krkonoš od Jičína nebo Trutnova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krkonoše, Studniční hora

Krkonoše, Studniční hora | Foto: Jiřina Šmídová

„Z pohledu řidiče bych to ohodnotil asi jako zenové cvičení. Člověk jede opravdu velmi pomalu a musí se obrnit velkou trpělivostí. A je to skutečně samá díra, čímž nemyslím ty vesnice, ale stav vozovky,“ komentuje stav objížďky silnice ze Studence řidič Josef Achrer.

Právě uzavírka této silnice komplikuje příjezd do Krkonoš už od začátku dubna. Skončit by podle posledních informací měla už 7. července. Navazovat na ni budou i opravy zmíněných objízdných tras.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o plánovaných opravách krkonošských silnic zjišťovala Hana Novotná

„V rámci akce máme peníze na opravu objízdných tras, ale až po ukončení akce, takže záleží pak po posouzení technického stavu,“ potvrzuje manažerka průmyslové zóny Vrchlabí Jana Jiráňová.

Další velkou komplikací na cestě do Krkonoš jsou opravy silnic podél Labe a Jizery, tedy cesta ze Sytové na Rokytnici nad Jizerou a Harrachov, nebo z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna. Provoz tam je pouze jednosměrný, a tak musí řidiči počítat se zdržením.

Zdržení musí očekávat také řidiči, kteří jedou přes Trutnov, silnice první třídy se objíždí přes Horní Staré Město.

Zcela uzavřený je průjezd z Černého Dolu do Janských Lázní. Řidiči musí místo objet přes Rudník. Tam je ale také čeká jednosměrný provoz.

„Na silnici I/14 Trutnov – Vrchlabí, kde počínaje zářím dojde k úplné uzavírce, opravují opěrnou zeď u komunikace, která byla poškozena povodněmi,“ říká tajemník obce Jiří Jirásek.

V plánu jsou také opravy silnic III. třídy z Horního Maršova do Albeřic a ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní.

Anna Maňourová, Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme