TdF: Kluzkou dlažbu nejlépe zvládl Lars Boom. Nibali získal náskok

Bývalý cyklokrosař Lars Boom zaznamenal první dílčí vítězství na Tour de France. V náročné etapě mezi belgickým Ypres a Arenbergem Porte du Hainaut si poradil s náročnými úseky na dlažebních kostkách i s nepříjemným deštěm. V čele průběžného pořadí zůstává Vincenzo Nibali, který získal náskok na konkurenty v boji o prvenství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lars Boom získal první etapové vítězství na Tour de France

Lars Boom získal první etapové vítězství na Tour de France | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Lars Boom ze stáje Belkin se několik kilometrů před cílem utrhl od posledních dvou pronásledovatelů a jako první reprezentant Nizozemska po devíti letech si dojel pro etapové vítězství na Tour.

Špičkou celkového pořadí ale Boomovo vítězství nezahýbalo, protože měl už před etapou velkou ztrátu. Žlutý dres si pojistil Ital Vincenzo Nibali, který dojel na třetím místě, hned za svým týmovým kolegou z Astany Jacobem Fuglsangem.

Oba jezdci ukrajinského týmu vedou celkové pořadí. Nibali má na Fuglsanga dvousekundový náskok.

Velkou ztrátu nabral dvojnásobný vítěz Tour de France Alberto Contador, který nabral téměř tříminutovou ztrátu a vypadl z první desítky nejslavnějšího etapového závodu.

Cyklista Froome vítězství na Tour neobhájí, po pádu skončil už v 5. etapě

Číst článek

Ještě hůř dopadla náročná etapa pro vítěze loňského ročníku Chrise Frooma. Ten už do dnešní etapy nastupoval s dlahou a po dalších dvou pádech odstoupil.

Čech v barvách stáje NetApp Leopold König dojel do cíle s téměř čtyřminutovým odstupem na vítěze.

Cyklistický závod Tour de France - 5. etapa Ypres - Arenberg Porte du Hainaut (152,5 km):
1. Boom (Niz./Belkin) 3:18:35, 2. Fuglsang (Dán./Astana), 3. Nibali (It./Astana) oba -19, 4. Sagan (SR/Cannondale), 5. Cancellara (Švýc./Trek), 6. Keukeleire (Belg./Orica) všichni -1:01, 7. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma-Quick-Step) -1:07, 8. Westra (Niz./Astana) -1:09, 9. Trentin (It./Omega Pharma-Quick-Step) -1:21, 10. Lemoine (Fr./Cofidis) -1:45, ...45. König -3:46, 147. Bárta (oba ČR/NetApp-Endura) -18:03.
Průběžné pořadí:
1. Nibali 20:26:46, 2. Fuglsang -2, 3. Sagan -44, 4. Kwiatkowski -50, 5. Cancellara -1:17, 6. Van den Broeck (Belg./Lotto), 7. Gallopin (Fr./Lotto) oba -1:45, 8. Porte (Austr./Sky) -1:54, 9. Talansky (USA/Garmin) -2:05, 10. Valverde (Šp./Movistar) -2:11, ...32. König -4:45, 115. Bárta -29:15.

Cyklisty trápily nejen dlažební kostky, ale také vytrvalý déšť | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme