V Brazílii se zřítil rozestavěný most, který měl být hotový před MS. Zabil dva řidiče

V brazilském Belo Horizonte se zřítila část rozestavěného mostu. Pod troskami zemřeli dva lidé a asi dvě desítky dalších utrpěly zranění. Město kvůli nehodě, jejíž příčinu teď vyšetřuje policie, zrušilo doprovodné akce fotbalového mistrovství světa. Chce tak uctít oběti tragédie a vyjádřit soustrast jejich rodinám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Most spadl na několik vozů

Most spadl na několik vozů | Zdroj: Reuters

„Zjevně se musela stát nějaká chyba. Nechci ovšem předem spekulovat o příčinách. Co se stalo, ukáže vyšetřování,“ řekl starosta Mário Lacerda.

K neštěstí došlo poblíž letiště a stadionu Mineirão, kde se má hrát v úterý ještě jeden zápas šampionátu.

Mohutný železobetonový most o váze 600 tun zabil řidiče autobusu i osobního auta, na které spadl. Zcela také rozdrtil dva nákladní vozy, ve kterých ale v tu chvíli nikdo nebyl.

Téměř hotová stavba se zřítila na rušnou dopravní spojnici poté, co dělníci začali odstraňovat podpěry. Most je jedním z projektů, který měl být hotový ještě do mistrovství světa, jako řadu dalších staveb ho ale Brazilci nestihli dokončit.

Přípravy na šampionát poznamenala řada nehod na stavbách. Smrt přinesly celkem devíti dělníkům na třetině stadionů. Dva dny před začátkem mistrovství také spadl z podpěr betonový nosník budované nadzemní dráhy u letiště v Sao Paulu.

V brazilském Belo Horizonte vyšetřují, proč se zřítil rozestavěný most | Foto: Reuters

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme