Házenkářům se MS vzdálilo. Po trápení v útoku prohráli v Srbsku 15:23

Českým házenkářům úvodní zápas play off o postup na mistrovství světa nevyšel. Reprezentanti prohráli se Srbskem na jeho palubovce 15:23 a účast na šampionátu, kde naposledy startovali v roce 2007, se jim vzdálila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená (ilustr. obr.)

Házená (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Češi vyrukovali na Srbsko i s Jíchou, který v posledních týdnech hraje se sebezapřením kvůli zraněnému kotníku. Hosté chtěli s favoritem co nejdéle udržet krok, jenže místo toho prožili střelecky nejhorší poločas v samostatné historii. Za úvodní dějství dali pouhých šest branek a brzy nabrali manko.

V obraně si přitom český celek vedl solidně a gólman Galia, který dostal přednost před Štochlem, vytáhl několik dobrých zákroků. V útoku ale hosté tápali.

Proti zatažené srbské obraně byli Češi bezradní a poté, co si odešel odpočinout Jícha, se přestali prosazovat téměř úplně. Mezi 19. a 34. minutou skórovali hosté jen dvakrát a srbský náskok narostl už v první půli na osm gólů.

Po změně stran hosté přidali a v polovině druhé půle se přiblížili na rozdíl pěti branek. Velkou zásluhu na tom měl i skvěle chytající Galia, který za dvacet minut povolil Srbům jen čtyři branky.

Zdálo se, že by domácí v nečekaně komorní atmosféře v Niši mohli znervóznět. Jenže v 51. minutě rozhodčí přísně vyloučili po potyčce Jíchu s Beljanskim a předloňští vicemistři Evropy v závěru opět odskočili na rozdíl osmi branek.

První utkání play off o postup na MS 2015 házenkářů:

Srbsko - ČR 23:15 (13:6)


Sestava ČR:
Galia, Štochl - Babák, Bečvář, Horák, Hrstka, Jícha, Jurka, Kasal, Kubeš, Motl, Petrovský, Šindelář, Sobol, Stehlík, Stržínek.
Nejvíce branek: M. Ilič 7, Vujin, Nikčevič oba 5 - Stržínek 6, Stehlík, Petrovský oba 2. Rozhodčí: Zotin, Volodkov (oba Rus.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/4. Vyloučení: 3:2. ČK: 51. Beljanski - 51. Jícha.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme