Čtvrtníček a Potměšil jdou k soudu. Hráli si na policisty a řidič dostal infarkt

U pražského soudu začíná hlavní líčení s herci Petrem Čtvrtníčkem a Janem Potměšilem kvůli klipu pro Konto Bariéry. V něm byli převlečeni za hendikepované dopravní policisty a kontrolovali řidiče. Během natáčení charitativní scénky ale jeden ze zastavených řidičů dostal infarkt. Herci jsou stíháni za poškození cizích práv a přisvojení pravomoci úřadu – v tomto případě policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil byli při natáčení klipu převlečeni za policisty a kontrolovali řidiče

Herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil byli při natáčení klipu převlečeni za policisty a kontrolovali řidiče | Foto: Česká televize

Herci Čtvrtníček a Potměšil už za natáčení scénky dostali podmíněné tresty. Soud odsoudil také režiséra videoklipu Tomáše Svobodu a producenta Jiřího Kounického.

Proti trestnímu příkazu ale všichni podali odpor. Proto je teď nařízené hlavní líčení.

„Je mi to moc líto, nám všem. Nevstupovali jsme do toho s tím, že bychom někomu chtěli ublížit, ale naopak pomoci. Nepředpokládali jsme, že by to někdo nemohl rozpoznat nebo že by to mohlo něco takového způsobit. Věřím, že se podaří najít řešení a celá situace skončí,“ řekl Jan Potměšil Českému rozhlasu.


Charitativní klip známé osobnosti natáčely pro Konto Bariéry, spolupracovala na něm také Česká televize. Právě jeden ze členů televizního štábu poskytl muži první pomoc.

Pokud by poškozený muž požadoval za infarkt odškodnění, podle advokátky Marie Cilínková by soud nejprve posuzoval jeho zdravotní stav před incidentem. „Prvořadou roli tady hrají odborné znalosti, tedy vyjádření lékaře, jestli ten úlek mohl způsobit infarkt,“ vysvětluje advokátka.

mka, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme