Sedmou etapu Tour vyhrál Ital Trentin, na čáře porazil Slováka Sagana

Sedmou etapu Tour de France s cílem v Nancy vyhrál italský cyklista Matteo Trentin, který v závěrečném spurtu porazil o centimetry Slováka Petera Sagana. O vítězi musela rozhodnout až cílová fotografie. Ve žlutém dresu pro lídra závodu zůstává Ital Vincenzo Nibali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ital Matteo Trentin (v černém) v závěru porazil Slováka Petera Sagana (v zeleném)

Ital Matteo Trentin (v černém) v závěru porazil Slováka Petera Sagana (v zeleném) | Zdroj: Reuters

Peloton druhé nejdelší etapy v letošním itineráři Tour dlouho táhla Saganova stáj Cannondale, která připravovala triumf pro svého lídra.

Sagan nastoupil 5,5 kilometru před cílem a držel se v čele, jenže sprinterský souboj s Trentinem těsně prohrál až na cílové čáře. Na letošní Tour tak skončil už potřetí na druhém místě.

„Jsem opravdu spokojený, bojovali jsme o triumf každý den, i když Marc Cavendish spadl hned v úvodu. A porazit Petera je pěkné, je to hezký obrázek,“ uvedl pro Český rozhlas vítězný Trentin.

Už se nemůžu dočkat prvních kopců, říká König po další nebezpečné etapě Tour

Číst článek

I sedmou etapu poznamenaly pády, v závěru se do kolize zapletl i český zástupce Leopold König. Ten se pokoušel zaútočit společně se Saganem, ale nakonec mu připadlo 73. místo. O osm příček za ním dojel Jan Bárta.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa: Épernay - Nancy (234,5 km):
1. Trentin (It./Omega Pharma-Quick-Step) 5:18:39, 2. Sagan (SR/Cannondale), 3. Gallopin (Fr./Lotto), 4. Dumoulin (Niz./Giant), 5. Gerrans (Austr./Orica), 6. Oss (It./BMC), 7. Gautier (Fr./Eurocar), 8. Chavanel (Fr./Iam Cycling), 9. Vanmarcke (Belg./Belkin), 10. Van Avermaet (Belg./BMC), ...73. König všichni stejný čas, 81. Bárta (oba ČR/Netapp-Endura) -2:42.

Průběžné pořadí:
1. Nibali (It./Astana) 29:57:04, 2. Fuglsang (Dán./Astana) -2, 3. Sagan -44, 4. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma-Quick-Step) -50, 5. Van den Broeck (Belg./Lotto), 6. Gallopin oba -1:45, 7. Porte (Austr./Sky) -1:54, 8. Talansky (USA/Garmin) -2:05, 9. Valverde (Šp./Movistar), 10. Bardet (Fr./La Mondiale), ...28. König -4:45, 117. Bárta -36:48.

Vizitka cyklistického etapového závodu Tour de France 2014 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme