Ukázali jsme neskutečný charakter, říkal po utkání s Malmö Radoslav Kováč

V úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů porazili fotbalisté Sparty švédské Malmö 4:2, přestože v utkání dvakrát prohrávali. Velký podíl na tom měl i stoper Radoslav Kováč, který po vlastním gólu vstřelil i gól vítězný!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Kováč v souboji s Markusem Rosenbergem v utkání Sparty s Malmö

Radoslav Kováč v souboji s Markusem Rosenbergem v utkání Sparty s Malmö | Zdroj: ČTK

„Čmuchal jsem před bránou a nakonec se ke mně míč odrazil, tak jsem ho dokopl do brány. Jsem strašně rád, že to tam spadlo,“ usmíval se po utkání Radoslav Kováč.

„Byla to velká úleva. Nevyvíjelo se to dobře, navíc jsem hrál po dlouhé době doma, asi po deseti letech, takže pro mě důležité vítězství,“ říkal sparťanský stoper.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čmuchal jsem před bránou a nakonec se ke mně míč odrazil, říkal o situaci před vítězným gólem Radoslav Kováč

O tom, že nakonec nastoupí v základní sestavě, se rozhodlo až v den zápasu. „Hodinu před utkáním jsem se dozvěděl, že Ondra Švejdík nemůže hrát, tak jsme se s trenérem dohodli, že do toho půjdu.“

Po sedmnácti minutách si asi Radoslav Kováč říkal, že měl raději zůstat na střídačce. Po jeho teči padl první gól do branky letenských.

„Chtěl jsem zblokovat střelu, ale šouplo mi to o kolíky. Nešťastná náhoda. Pak jsme propadli a dostali druhý gól. Naštěstí jsme zvládli druhý poločas velmi dobře a za to jsem rád,“ oddychl si po utkání zkušený obránce.

Sparta dvakrát prohrávala, a přesto dokázala utkání otočit. Takové zápasy bývají pro každý tým obrovskou vzpruhou. I Spartě by mohlo utkání s Malmö po psychické stránce hodně pomoci.

Moji formu ať soudí jiní, směje se Lafata. Jeho góly zachránily Spartu

Číst článek

„Jsem o tom přesvědčený. Ukázali jsme neskutečný charakter, když jsme v důležitém utkání byli výsledkově na dně a dokázali se z toho dostat. Tým je zdravej, kvalitní, tak snad budeme takhle pokračovat.“

I přesto nepanuje na Letné úplná pohoda. V pohárových utkáních doma dvakrát inkasovat je velký luxus, i když nakonec Sparta vyhrála 4:2.

„Výsledek 2:0 bych bral určitě víc. Musíme v Malmö hrát jako ve druhém poločase, nedělat zbytečné chyby a věřím, že to zvládneme,“ uzavřel Radoslav Kováč.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme