V pražské Michli poteče voda nejspíš až ve čtvrtek. Kvůli potrubí na míru

Víc než čtyři tisíce obyvatel pražské čtvrti Michle se dočká dodávky pitné vody pravděpodobně až ve čtvrtek v poledne. Pražské vodovody a kanalizace totiž neměly potřebné potrubí, které by nahradilo to poškozené, a tak ho daly vyrobit na míru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V ulici Na Křivině v pražské Michli propadla vozovka a poškodila vodovodní řad

V ulici Na Křivině v pražské Michli propadla vozovka a poškodila vodovodní řad | Foto: Filip Jandourek

„Kvůli specifickému potrubí, které jsme dal vyrobiti na míru, se opravy bohužel protáhly. Termínem, se kterým v tuto chvíli pracujeme, je čtvrteční poledne,“ uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Závadu na potrubí způsobily vydatné deště, které Prahu zasáhly v noci z pondělí na úterý. Nejvíce škod v hlavním městě déšť způsobil právě v Michli a přilehlých Nuslích.

V ulici Na Křivině se vytvořila velká laguna, pod kterou se pak propadla část silnice a chodníku. Vznikl šest metrů hluboký kráter a poškodil vodovodní řad.

Tereza Chlubná, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme