Pilota Šonku vyřadila penalizace. V Polsku skončil desátý

V polské Gdyni se konal závod vůbec nejrychlejšího motoristického sportu. Konal se tam 4. závod série Red Bull air race v akrobatickém létání. Český pilot Martin Šonka kvůli penalizaci nepostoupil mezi nejlepších 8 a obsadil 10. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Šonka v tréninku na závod v Rovinji

Martin Šonka v tréninku na závod v Rovinji | Foto: Michal Jurman

„Ztráta bolí. Penalizaci jsem ústně konzultoval s rozhodčími, protože s ní nesouhlasím, ale to je jediné, co s tím můžu dělat. Je to hořká pilulka, protože nás stála postup,“ lituje pilot Martin Šonka.

„Věděli jsme, že lítáme rychle a stačí letět na jistotu, abychom postoupili a v top 8 to rozbalili. Bohužel k tomu už nedošlo a musím analyzovat videa,“ plánuje jediný Čech v seriálu, který byl klasifikován na 10 místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Šonkou mluvil ve Sportžurnálu František Kuna

Závod hodně ovlivnil měnící se vítr. „Když jsem nalétával do trati, foukal vítr asi 10 metrů za sekundu, což je opravdu silný vítr. V daný okamžik pak musí pilot reagovat na aktuální podmínky, na každou zatáčku a manévr,“ vysvětluje pilot.

Na břehu Baltského moře sledovaly závod statisíce fanoušků. „Bylo to úžasné. Už na kvalifikaci přišlo přes 100 tisíc lidí. Českých fanoušků tam bylo opravdu hodně, takže to pro mě bylo jako domácí závod a úžasný zážitek,“ těší Martina Šonku.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme