Nohy byly špatné, ale zítra bude lepší den, věří Leopold König

17. etapa Tour de France se Leopoldu Königovi nepovedla. Lídr stáje NetApp ztratil na vítěze téměř 4 minuty a v průběžném pořadí se propadl na 9. místo. Horší den ale čekal a už vyhlíží zítřejší těžkou zkoušku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Leopold König září na Tour de France

Český cyklista Leopold König září na Tour de France | Zdroj: ČTK

„Od začátku jsem cítil, že to bude špatný den, takže jsem nebyl překvapený a snažil jsem se chytnout co nejméně. Relativně se mi podařilo neztratit úplně. Pod kopcem jsem chytal křeče, ale v závěru jsem udržel své tempo. Zítra bude lepší den,“ svěřil se v cíli Leopold König.

Problémy měl od úvodní těžké pasáže. „Už první kopec jsem jel hrozně a už jsem se nevzpamatoval. Možná bych potřeboval trošku rovinu, ale bylo to pořád nahoru a dolů,“ zalitoval český cyklista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po dojezdu 17. etapy mluvil s Leopoldem Königem reportér ČRo Tomáš Kohout

„Čekal jsem, že se to rozjede, ale nohy byly špatné. Ale to bych byl monstrum, kdybych neměl špatný den. Je to součást Tour,“ prohlašuje 9. muž průběžného pořadí TdF.

„Špatný den měl každý a jen to ukazuje, že Tour je čistá, protože dříve nebyly moc časté. Je to normální a nedělám z toho konec světa. Přichází ale na řadu spekulování ztracených minut v 1. týdnu. Možná budou chybět,“ přemýšlí šestadvacetiletý cyklista.

17. etapu TdF vyhrál Polák Majka, König klesl na 9. místo

Číst článek

„Cítil jsem, že kolo nejede. Nohy byly slabé a cítil jsem se těžký,“ nehledal výmluvy lídr stáje NetApp.

Zítra peloton čeká královská etapa TdF. „Myslím, že se dá oklepat lehce. Včera zlý den tolik lidí a dnes jeli dobře. Je to součástí závodu, že se střídají špatné dny s dobrými,“ věří Leopold König.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme