Čeští atleti si týden před ME věří, oštěpaře Veselého trápí krátký rozběh

Po velmi úspěšných světových šampionátech se přesně za týden představí čeští atleti na mistrovství Evropy v Curychu. Vzhledem k medailovým i dalším bodovaným pozicím, které přivezli z Moskvy i Sopot, by se ve Švýcarsku dalo očekávat hned několik velkých úspěchů, atlety ale trápí různé problémy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velkou medailovou nadějí bude Denisa Rosolová

Velkou medailovou nadějí bude Denisa Rosolová | Zdroj: ČTK

Výběru šéftrenéra Tomáše Dvořáka budou v Curychu chybět hlavně mistři světa Zuzana Hejnová a Pavel Maslák. Oba do Švýcarska necestují kvůli zranění.

Oštěpař Vítězslav Veselý sice také není úplně fit, ale v Curychu závodit bude. Straší ho spíš kratší rozběh. „Je to můj problém už několik let. Trenér mě tlačí, abych si dával pozor. Máme to změřené a nic nebrání tomu se přizpůsobit,“ popisuje oštěpařský mistr světa i Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Týden před ME v Curychu mluvil s českými medailovými nadějemi reportér ČRo Jakub Marek

Podobné problémy nemá jeho tréninková parťačka Barbora Špotáková. Ta letos vyhrála všech pět závodů, do kterých nastoupila, a v Curychu by chtěla vybojovat svůj první evropský titul a přehodit hranici 70 metrů.

„Je to reálné. Třeba v Monte Carlu byla špatná technika a všechny hody letěly i s hrozným stylem. Ale když nezlepším techniku, tak to neuletí. Průběh sezony byl vždy takový, tak doufám, že to vyjde i letos,“ věří Barbora Špotáková.

Oba elitní čeští oštěpaři šetřili síly před evropským šampionátem a nakonec se nezúčastnili mistrovství republiky. Tam naopak nabrala sebevědomí Denisa Rosolová, která se na trati 400 metrů překážek posunula na druhé místo tabulek starého kontinentu.

V Curychu tak bude mít medailové ambice. „Už dříve jsem říkala, že jdu obhajovat minimálně stříbro, tak uvidíme,“ věří si sedmadvacetiletá atletka.

Svoboda po zranění doufá ve výborný čas

Sebedůvěru má i překážkář Petr Svoboda. Favoritem nebude, ale po tříleté zdravotní pauze se vrátil časem 13,50 a prý může běžet ještě rychleji.

„Běhali jsme skvělé časy. Trenér sám říkal, že byly rovnocenné s tím, co jsem běhával. Neříkám, že zaběhnu 13,30, ale uvnitř věřím na velké časy. Závod se vždy může sejít tak, že to nemusí vyjít, ale budu si věřit,“ dodává Petr Svoboda.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme