Namísto snění o Lize mistrů si Sparta z Malmö veze smutek a zklamání

Cesta do Švédska se i letos pro fotbalisty Sparty stala v pohárové Evropě osudnou. Sice v ní tentokrát nekončí úplně, ale po porážce 0:2 v Malmö už mají šanci místo Ligy mistrů jen na Evropskou ligu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kotel domácího Malmö

Kotel domácího Malmö | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Domácí příznivci už při rozcvičení naznačili, že to v Malmö nebudou mít sparťané snadné. Fandili, jak kdyby nebyli v chladném Švédsku, ale na Balkáně.

„V takovém prostředí se každému hraje dobře, atmosféra byla perfektní. Na hřišti člověk povzbuzování domácích nevnímá. Příčina naší porážky to určitě nebyla,“ nevymlouval se na nepřátelskou atmosféru David Lafata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanské snění o Lize mistrů znovu utnula výprava do Švédska

Právě kapitán Sparty měl asi největší šanci Pražanů, když se ve 23. minutě objevil nehlídán před domácí brankou, jenže tentokrát svou pověst kanonýra nepotvrdil.

Balon vyskočil trochu více, než jsem potřeboval. Trefil jsem ho chráničem a střela šla nad branku. Nedokázali jsme se dostat finální přihrávkou do zakončení. Možná že i kdybychom hráli ještě jeden zápas, tak bychom gól nedali,“ přiznal David Lafata.

A protože se dvakrát naopak prosadil kapitán Malmö Markus Rosenberg, podobně jako před týdnem na Letné se tentokrát slavilo ve Svedbank Aréně a sparťané smutnili.

Sledovali jsme ONLINE: Sparta vypadla z kvalifikace LM. V Malmö prohrála 0:2

Číst článek

„Obrovské zklamání,“ litoval obránce Pavel Kadeřábek. „Všichni jsme měli sen postoupit dál a poprat se o účast v Lize mistrů, samozřejmě je to pro nás rána,“ doplnil trenér Vítězslav Lavička.

Sparťanské čekání na Ligu mistrů se tak po dalším zaváhání na švédské půdě protáhne minimálně na 10 let.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme