Silnice na jižní Moravě by se mohly začít stavět i bez platných zásad územního rozvoje

Ještě před schválením nových zásad územního rozvoje by se na jižní Moravě mohlo začít pracovat na některých důležitých silničních stavbách. O této možnosti v úterý jihomoravského hejtmana Michala Haška z ČSSD informoval ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silnice z Pardubic do Hradce Králové

Silnice z Pardubic do Hradce Králové | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Týká se to třeba důležitého obchvatu Mikulova.

Část rychlostní komunikace R43 mezi Brnem a Svitavami by zase mohla mít samostatné zásady územního rozvoje, které lze připravit a schválit výrazně rychleji, než celokrajský dokument.

Jihomoravského hejtmana Michala Haška z ČSSD nápad ministerstva velmi zaujal.

„Dnes jsme definovali, pro které stavby není třeba platných zásad územního rozvoje a podle stávajících platných zákonů bude možné vydávat příslušná povolení,“ řekl.

U ostatních by stát podle ministra dopravy Antonína Prachaře z hnutí ANO dělal všechny kroky v těsném závěsu za krajem, aby po schválení zásad územního rozvoje mohl vše rozjet naplno.

„Už budeme dělat dokumentaci, budeme to předjednávat. Prakticky ve stejném okamžiku bychom chtěli žádat o územní rozhodnutí, abychom stavbu urychlili,“ vysvětlil.

Nové zásady územního rozvoje by mohly platit zhruba za rok a půl.

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme