Sparta přivítá v rizikovém zápase Baník, fanoušci už jsou klidnější

Na jaře byl Baníku Ostrava se Spartou rozbuškou, která spustila válku mezi fanoušky a předsedou Asociace Miroslavem Peltou. Ta následovala po násilnostech na tribunách a následné snaze vedení českého fotbalu postihovat nejen nevhodné činy, ale i slova. Dnes v předehrávce 4. kola Synot ligy se oba soupeři potkají znovu, tentokrát v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku poslední zápas svého týmu bojkotovali.jpg

Fanoušci Baníku poslední zápas svého týmu bojkotovali.jpg | Zdroj: ČTK

Hlavy přes léto paradoxně vychladly nebo si nevraživost našla jiný cíl - jako v případě části fanoušků Baníku, kterým se nelíbí, jak jejich klub nově nastavil podmínky vstupu na domácí stadion - a tak před zápasem na Letné jsou i nejtřaskavější témata vcelku nevinná.

Řadí se k nim třeba starosti Baníku se složením útoku, ve kterém bude chybět jak bývalý reprezentant Václav Svěrkoš, tak Ghaňan Francis Narh, kterého disciplinární komise nechává za udeření protihráče v zápase proti Slavii tři utkání odpočívat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na nejzajímavější zápas 4. kola se zaměřil reportér ČRo Jan Kaliba

„Samozřejmě v ofenzivní části je to velké oslabení. Je vidět, jak Vašek v předfinální fázi a koncovce chybí. Francis je pro mužstvo důležitý svou pracovitostí, ale jsou tam jiní hráči, kteří dostanou šanci. Musíme to zvládnout bez nich,“ říká trenér Martin Svědík.

Zatímco kouči Baníku budou Svěrkoš s Narhem dvacet minut po osmé večer scházet vynuceně, Liberec, který od 18 hodin hostí Duklu, se jiného bývalého reprezentanta dobrovolně zbavil. Jana Rajnocha po hrubkách v utkání se Slavií na severu Čech překvapivě rovnou přeřadili do juniorky a příjemné oživení loňských evropských pohárů se dál rozpadá.

Sváry mezi fanoušky a lidmi určujícími pravidla ale pokračují. Fanoušci Slavie, jejichž tým hraje v Teplicích, se bouří, že se šálami a dresy v červenobílých barvách se dostanou jen do několika málo předem určených sektorů.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme