Premiér nařídí, aby legislativci z Úřadu vlády pokračovali v práci na služebním zákonu

Premiér Bohuslav Sobotka dnes s ministrem pro lidská práva Jiřím Dienstbierem (oba ČSSD) řešil spor ohledně spolupráce na služebním zákonu. Nejprve Dienstbier nechtěl, aby jeho lidé pracovali na změnách normy. Nakonec ale ustoupil a jeho legislativci se na zákonu dál podílet budou. Předseda vlády uvedl, že jim to nařídí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference, Úřad vlády, Jiří Dienstbier (vlevo), Bohuslav Sobotka

Tisková konference, Úřad vlády, Jiří Dienstbier (vlevo), Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„Na pracovní skupině se budou i nadále podílet legislativci úřadu vlády, protože je logické, pokud legislativa na úřadu vlády ty věci připravovala, musí tam být určitá míra kontinuity a předávání znalostí. Požádal jsem Jiřího Dienstbiera, aby vyslal vládní legislativce do pracovní skupiny na ministerstvo vnitra,“ vysvětlil Sobotka.

Už včera Dienstbier oznámil, že po ústupcích, na kterých se dohodla vládní koalice s opozicí, dál nechce pracovat na služebním zákonu. Ministr navíc odmítal o normě vyjednávat s Evropskou unií. Sobotka ale Českému rozhlasu řekl, že Dienstbiera přesto z vlády odvolávat nechce.

„Žádné rezignace nejsou ve hře, složení vlády se měnit nebude. Nevím o tom, že by pan ministr Dienstbier chtěl sám z vlády odejít,“ dodal premiér.

Dienstbier: Poskytuji absolutní součinnost

S Evropskou komisí teď bude nejspíš jednat ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD ve spolupráci s ministryní pro místní rozvoj Věrou Jourovou z hnutí ANO. Právě roli původně plánovaného ředitelství státní služby převezme zejména ministerstvo vnitra.

Šéf legislativní rady vlády Jiří Dienstbier odpoledne řekl, že zkusí někoho ze svých právníků uvolnit a že jeho úřad bude spolupracovat s ministerstvem vnitra.

„Moji podřízení zpracovali pro ministerstvo vnitra detailní přehled všeho, co bylo uděláno, všech dalších jednotlivých úkonů, které je potřeba splnit k tomu, aby k 1. lednu fungovala státní služba. Čili v tomto směru při předávání agendy vnitru poskytuji absolutní součinnost tak, aby mohly práce hladce pokračovat dále,“ upozornil.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme