Po téměř čtyřech letech mají Poděbrady znovu svůj zimní stadion

Poděbrady mají nový zimní stadion. Lázeňské město se ledové plochy znovu dočkalo po čtyřech letech. Hokejisté i krasobruslaři museli celou tu dobu trénovat v sousedních městech, například v Nymburce, Mladé Boleslavi nebo Kolíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní stadion - krasobruslení

Zimní stadion - krasobruslení | Foto: Ladislav Bába

Nový zimní stadion, který je vhodný i pro pořádání kulturních akcí, stojí v Poděbradech poblíž víceúčelové sportovní haly na místě původní kryté ledové plochy. Ta byla před třemi lety kvůli svému havarijnímu stavu srovnána se zemí.

Nový zimní stadion v Poděbradech zatím není k dispozici. Od zítřka si budou moci ledovou plochu vyzkoušet první hokejisté nebo krasobruslaři na svých trénincích. Široká veřejnost si ale zabruslí až od září. Do té doby bude stadion jen ve zkušebním provozu.

Slavnostní otevření je naplánováno na 7. září. Součástí programu bude hokejový zápas mezi českými veterány a poděbradským hokejovým klubem. V družstvu veteránů si zahraje například Josef Řezníček, František Kučera nebo Richard Žemlička.

Původně měl stadion postavený v Poděbradech zhruba za 30 milionů korun už skoro tři čtvrtě roku sloužit hokejistům i bruslařům. Celý návrh ale od začátku provázely potíže. Stavební řízení nejdříve několik měsíců blokovala majitelka čtvrtiny vedlejšího pozemku.

A problémy neskončily ani po zahájení prací. Firma, která zakázku vysoutěžila, začala mít potíže se svým vlastním fungováním, proto po dohodě převzala stavbu společnost, která se měla na akci podílet jen částečně.

Pro poděbradské sportovce je však stěžejní, že stadion je konečně hotový a brzy jim začne naplno sloužit.

Michal Trnka, Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme