Soud pustil z vazby jednoho z mladíků obviněných z útoku na zpěváka Hrůzu

Jeden z mladíků obviněných z útoku na zpěváka Michala Hrůzu je na svobodě. Rozhodl o tom Krajský soud v Ostravě, který řešil stížnost obviněného proti vazbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud Ostrava

Krajský soud Ostrava | Foto: Tomáš Adamec

Podle mluvčího soudu Dalibora Zechy oba důvody vazby ostravská justice zrušila.

„Jeden z obviněných, který podal stížnost proti vzetí do vazby, byl propuštěn, protože soud neshledal důvody pro uložení útěkové vazby a neshledal také důvody pro uložení vazby z důvodu ovlivňování svědků,“ řekl mluvčí soudu Českému rozhlasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Případ napadení zpěváka Michala Hrůzy v Ostravě sleduje redaktorka Andrea Čánová

Druhý z obviněných ve vazební věznici zůstává. Oba mladíci, kteří jsou bratranci, podle policie zpěváka Michala Hrůzu surově napadli v polovině července v ostravské Stodolní ulici.

Zpěvák po rvačce skončil v nemocnici s krvácením do mozku a v bezvědomí. Po operaci byl v umělém spánku, z něhož jej lékaři probudili 29. července. Jeho stav se zlepšil natolik, že 11. srpna mohl Městskou nemocnici v Ostravě opustit. Byl převezen do rehabilitačního zařízení v Čechách.

Andrea Brtníková, mta, Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme