Večernice, Luna a Král Šumavy. Na jihu Čech vyjedou výletní vlaky za úplňku

Večernice, Luna nebo Král Šumavy - to jsou jména vlaků, které budou dnes v noci vozit cestující v otevřených vyhlídkových vlacích na trati u hranic s Bavorskem. Lidé si tak připomenou čtvrt století od pádu železné opony. Jízdy mezi Horní Planou a Novým Údolím budou o to zajímavější, protože noční krajinu má osvítit měsíc v úplňku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úplněk

Úplněk | Foto: stock exchange

„Pojedou jednou z nejkrásnějších částí Šumavy – kolem Mrtvého luhu nebo Studené Vltavy. Bude možnost se za letního večera kochat krásou šumavské krajiny trochu jinak, než je obvyklé,“ láká Pavel Kosmata z Českých drah.

Pro návštěvníky v Novém Údolí čeká zajímavý program už během dne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Pavlem Kosmatou z Českých drah

„Vystřídají se muzikanti, tanečníci, show s lasem, pistolnická show, divadlo a hry pro děti. Celý program vyvrcholí otevřenými nočními vlaky, které vyjedou po setmění,“ připomíná Kosmata.

Pro tento den se České dráhy také pokusí obnovit pravidelný provoz mezi Čechami i Bavorskem. Alespoň modely.

„Budou to velké modely, které běžně ve světě jezdí, spíš taková zahradní železnice. Jsou to kopie různých krajin, různých železnic,“ uzavírá Kosmata.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme