V Novém Malíně nabízejí prázdninovou brigádu víc než stovce mladých lidí

Přestože sehnat práci v šumperském okrese není jednoduché, desítky studentů to štěstí mají. Letní brigádu našli v obci Nový Malín, přesněji ve firmě Malínská provozní, která patří obci a zajištuje mimo jiné úklid veřejných prostranství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studenti SŠIS brigáda

Studenti SŠIS brigáda | Foto: Jana Myslivečková | Zdroj: Český rozhlas

„My sem s bráchou chodíme každý rok, jsme rádi, že tady je ta možnost přímo ve vesnici. Všude jinde chtějí lidi s praxí, kterou my jako studenti nemáme,“ popsala brigádnice Tereza.

Každé ráno před šestou hodinou se v areálu firmy Malínská provozní scházejí desítky studentů. Pravidelně se vede docházka, kolik lidí přišlo, a poté jsou brigádníci rozděleni ke svým dozorům a mohou začít s nejrůznějšími pracovními úkony od řemeslných prací až po úklid obce.

„My tady s klukama kopeme vodovod. I já jsem na brigádě, už tady pracuju sedmým rokem a na práci tady spoléhám,“ uvedl dozor Filip.

Za letní prázdniny se v Novém Malíně prostřídá až 120 studentů. Jejich zaměstnávání je oboustranně výhodné. V obci se řádně uklidí, mladí lidé si vydělají nějaké peníze a pořádku v obci si více váží.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme