Baník porazil Brno, pomohl mu vlastní gól Jugase. Liberec remizoval v Teplicích

Fotbalisté Baníku zvládli předehrávku 5. kola Synot ligy. Doma v Ostravě porazili Zbrojovku Brnu po vlastním gólu Jugase 1:0. Na tři body naopak znovu nedosáhli hráči Liberce. V Teplicích sice vedli po brance Hadaščoka, domácí ale otočili duel po zásazích Vůcha a Kroba z penalty. V závěru pak vyrovnal Luckassen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku se radují z vlastního gólu Brna

Hráči Baníku se radují z vlastního gólu Brna | Zdroj: ČTK

Ostravané si v posledním ligovém kole přivezli nečekané 3 body ze stadionu mistra z Letné a na jejich herním rozpoložení to bylo znát. V prvním poločase si k radosti domácích fanoušků, mezi kterými opět chyběli skalní příznivci Baníku, vytvářeli příležitosti hlavně oni.

Než se však svěřenci trenéra Bernadyho dostali do výraznější šance, zahrozili Brňané. K jejich smůle si do vlastní branky srazil Kukecův centr Jugas.

Chybující brněnskou defenzívu potrestal o pár minut později pro změnu málem Holzer. Jenže devatenáctiletý záložník v pokutovém území skulinku mezi obránci hostujícího týmu nakonec nenašel.

Nebezpečně pálil také Greguš. Jeho střela z dálky minula o dobrý metr vzdálenější tyč Hladkého branky. Stejně jako u jediného gólu utkání, i teď akci předcházelo zaváhání brněnského Zavadila. Zkušený lídr totiž znovu prohrál souboj na své půlce.

Po přestávce poslal trenér Kotal na hřiště Pašeka s Malíkem. A právě Malík mohl během chvíle vyrovnat. V gólové pozici ale špatně zpracoval centr a brankář Pavlenka uklidil míč do rukavic.

Brno dohrávalo v deseti

Nepovedený individuální výkon pak korunoval Jugas. Střelec vlastního gólu v 60. minutě dostal červenou kartu za faul na pronikajícího Greguše. Standardka ale Ostravanům až groteskně nevyšla. Po odpískání si dotkli míče a přestali hrát. Toho využili hosté a zamířili do rychlého protiútoku, který nakonec ukončili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Aktivnější Brňané postupně zatlačili domácí hráče k jejich brance, jenže gólu se nedočkali, a to ani po nebezpečných pokusech Buchty a Pašeka.

Liberec vyrovnal v závěru

První půle zápasu v Teplicích patřila hráčům z Liberce. Hosté zpod Ještědu předváděli jeden brejk za druhým a na jejich výkonu šlo vidět, jak moc touží po první letošní ligové výhře.

Frýdek a stejně tak dvakrát Šural byli při svých akcích sice neúspěšní, ne však Hadaščok v úvodu druhého poločasu. Agilní Frýdek se nejprve uvolnil na levé straně a poslal míč před brankáře Grigara. Šurala jeho přihrávka ještě o kousek minula, Hadaščok byl ale dobře postavený a střelou z úhlu poslal Slovan do vedení.

Vytoužených tří bodů se svěřenci trenéra Slováka nakonec nedočkali. Po Nivaldově asistenci překonal Koláře nejprve štírek Vůch a z penalty se pak po faulu Frýdka na Litsingiho nemýlil Krob.

Jenže domácím také začínaly viditelně docházet síly a Liberec toho dokázal v úplném závěru využít. Grigar podběhl centrovaný míč z rohového kopu a Luckassen hlavičkoval do sítě.

5. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)


Branka:
20. Jugas vlastní. Rozhodčí: Jílek - Paták, Kříž. ŽK: Byrtus, Mensah - Zavadil. ČK: 60. Jugas. Diváci: 4091.
Sestavy:
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Mensah, Greguš - Kukec (87. Petrus), Lindpere (70. Šichor), Štěpán - De Azevedo (77. Byrtus). Trenér: Bernady.
Brno: Hladký - Hyčka (46. Malík), Košťál, Jugas - Buchta, Kaščák, Zavadil, Fischer (79. Mezlík) - Vávra, Markovič (46. Pašek), Sýkora. Trenér: Kotal.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:2 (0:0)

Branky:
63. Vůch, 79. Krob z pen. - 52. Hadaščok, 88. Luckassen. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Urban. ŽK: Pimpara, Hadaščok, Fleišman, Frýdek, Šural, Luckassen (všichni Liberec). Diváci: 5720.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Matula (73. Vondrášek), Lüftner, Jablonský, Krob - Takács (46. Táborský), Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič (55. Kapolongo). Trenér: Ščasný.
Liberec: Kolář - Coufal, Pokorný, Pimpara, Fleišman - Hadaščok (81. Luckassen), Obročnik (65. Dydowicz), Ďubek, Sackey (65. Pavelka), Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme