Hokejové Pardubice zažehnaly finanční problémy a vyhlíží úspěchy

V roce 2012 pardubičtí hokejisté slavili titul. Ve finále tehdy přehráli brněnskou Kometu. Následující dvě sezóny ale na úspěch nedokázali navázat. Klub provázely finanční problémy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místopředseda představenstva pardubického hokeje Ondřej Šebek

Místopředseda představenstva pardubického hokeje Ondřej Šebek | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Mistrovský ročník 2012/2013 přinesl týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice desáté místo po základní části a v předkole play-off vyřazení od kladenských Rytířů.

Uplynulá sezóna znamenala posun na sedmou příčku. Východočeši následně skončili ve čtvrtfinále nadstavbové části. Nad jejich síly byl Třinec.

„Předloňskou sezonu ovlivnil sportovní neúspěch, kdy jsme nepostoupili ani do nadstavbové části,“ přiznal místopředseda představenstva klubu Ondřej Šebek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největším posílením je návrat Petra Čáslavy, říká místopředseda představenstva klubu Ondřej Šebek

„Vloni to nebyl taky žádný zázrak, ale ani propadák. V průběhu sezony jsme se domluvili se zástupci města na lepších podmínkách pro fungování klubu v aréně,“ pokračoval v hodnocení situace Šebek.

Ve své odpovědi se dotkl také financí. Pro budoucnost bylo důležité především najít společnou řeč s městem.

„Kromě tržního nájmu v aréně jsme platili i závazky spojené s dostavbou arény. A to dlouhodobě nebylo udržitelné. Došlo ke stabilizaci, která se projevila v atmosféře v klubu i náladě v týmu.“

Už na loňské sezóně Východočeši chtějí při pokusu o návrat na nejvyšší příčky stavět. Probojovali se sice jen mezi osm nejlepších celků, i na tom našli pozitiva.

„Hodně našich hráčů se zvedlo individuálně a hráli v reprezentacích. Ať už Česka, Slovenska nebo Slovinska. V české lize jsme měli nejvíce reprezentantů. Bohužel se nám to nepodařilo přetavit v týmový úspěch a to je jednoznačný cíl do příští sezony.“

Hokejisté Pardubic začali přípravu vítězstvím nad Boleslaví

Číst článek

Do ní pardubičtí hokejisté vstoupí s řadou zajímavých jmen na soupisce. Vrací se i hráči, kteří v klubu vyrůstali.

„Největším posílením je návrat Petra Čáslavy. Už v letní přípravě všichni oceňují jeho přínos nejen ve sportovní výkonnosti nebo tréninkové kázni, ale je to i morální posila do kabiny,“ pochvaluje si Šebek.

„Jsme pyšní i na novou brankářskou dvojici. Robert Kristan i Tomáš Halász jsou brankáři extraligových parametrů a věříme, že se o ně budeme moci opřít,“ říká Ondřej Šebek.

Naopak mezi tyče už se nepostaví dlouholetá pardubická ikona Dušan Salfický. Kabinu vyměnil za kancelář a manažerský post.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme