V Praze a okolí přibude šest železničních zastávek, pomohou zkrátit dojíždění

V Praze a Středočeském přibyly nové vlakové zastávky, jedna v Praze na Podbabě a dalších pět v oblasti Rudné a Hostivice. Díky nim si lidé zkrátí cestu mnohdy i o dvacet minut, zrychlí se také čas dojížďky do Kladna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová vlaková zastávka v Jinočanech

Nová vlaková zastávka v Jinočanech | Zdroj: ČTK

Pět nových zastávek ve Středočeském kraji bude v provozu už v pondělí 1. září, kdy bude nápor cestujících vyšší také kvůli prvnímu školnímu dni. Nově budou moci cestující nastoupit na vlak v zastávkách Chýně, Jinočany, Rudná zastávka, Hostivice-U hřbitova a Hostivice-Sadová.

V souvislosti s tím se změní i jízdní řády na tratích Praha - Rudná u Prahy - Beroun a Praha-Smíchov Na Knížecí - Hostivice - Rudná. Týká se to linek S6 a S65.

Například cesta vlakem z Chýně do Dejvic potrvá nově s jedním přestupem v Hostivici pouze 28 minut, původní cestování autobusem a metrem dřív zabralo skoro 50 minut.

Nově otevřené zastávky:
Chýně, Jinočany, Hostivice-Sadová, Hostivice-U hřbitova, Rudná zastávka, Praha-Podbaba
Zrušená zastávka:
Praha - Bubeneč

„Všechna spojení ve směru na Smíchov nebo do Dejvic budou mezi 23 a 28 minutami. Díky návaznostem a novým zastávkám se zlepší i dojížďka i do přirozeného regionálního centra, což je Kladno. I tam dojde ke zkrácení jízdních dob,“ říká pověřený ředitel Ropidu Pavel Procházka.

Nově vznikla i zastávka v Praze-Podbabě, ta bude otevřena už tento pátek. Cestujícím začne zastávka sloužit ve 4 hodiny ráno. V provozu je zatím jen jedno nástupiště ze dvou, to druhé bude dokončeno do prosince tohoto roku. Zastávka leží přímo u konečné tramvají na Podbabě.

Už zítra naopak přestane cestujícím sloužit původní nádraží v Bubenči, které bude dál obsluhovat autobusová linka 131, která jezdí v ranní špičce každé 4 minuty a odpoledne po 6 minutách.

Zastávka Podbaba nahradní nádraží v Bubenči | Foto: ČTK

Vojtěch Man, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme