Šebrle opakovaně porušil golfová pravidla a půjde tak před disciplinární komisi

Golfová kariéra Romana Šebrleho se možná na chvilku zastaví. Olympijský vítěz a bývalý světový rekordman v desetiboji totiž už poněkolikáté porušil pravidla a kvůli tomu, že o víkendu odjel uprostřed českého šampionátu na jiný turnaj, ho čeká vysvětlování před disciplinární komisí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golf vyžaduje podle Romana Šebrleho především soustředění

Golf vyžaduje podle Romana Šebrleho především soustředění | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Žádné psané pravidlo přitom Roman Šebrle neporušil.

„V tomto případě jde především o etická pravidla, protože golf má mnoho poměrně složitých pravidel psaných a mnoho pravidel, která jsou územ a je snaha, aby byla dodržována,“ vysvětluje předseda České golfové federace Zdeněk Kodejš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Šebrle už poněkolikáté nerespektoval golfová pravidla a hrozí mu trest

Z daných společenských norem by Kodejš neslevil ani v případě Šebrleho, dnes nejspíš nejznámějšího českého golfisty.

„Chápu, že pan Šebrle dělal mnoho let jiný sport, který má svá pravidla, a o golfu nemusí vědět všechno, ale jeho okolí mu s tím mělo pomoct,“ myslí si.

Co si o tom myslí sám Šebrle, se Radiožurnálu nepodařilo zjistit, u disciplinární komise mu každopádně přičtou i dřívější rozpory s pravidly.

Kvůli trestu si bývalý úspěšný desetibojař pravděpodobně nějakou dobu nezahraje. Definitivně by to měl vědět do konce týdne. Český golf tím zřejmě na nějaký čas přijde o jediného hráče, kterého širší veřejnost vnímá a který může samotnému sportu pomoci, ale psaná i dohodou stanovená pravidla kvůli němu měnit nehodlá.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme