České basketbalistky porazily na turnaji ve Varech Srbsko 77:68

České basketbalistky napravily úvodní zaváhání v přípravném turnaji v Karlových Varech. Na úvodní vítězství nad Jižní Koreou navázaly vítězstvím nad Srbskem 77:68.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hráčky si s chutí zastřílely

České hráčky si s chutí zastřílely | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Srbky dovolily českému týmu dostat se brzy k trestným hodům, za první čtvrtinu faulovaly hned desetkrát a Vítečková a spol. toho využily k osmibodovému náskoku - šest bodů za první část zaznamenaly Burgrová, Elhotová a Vítečková. Druhá čtvrtina tedy začínala za stavu 24:18.

Do druhé čtvrtiny Lubor Blažek prostřídal hráčky a na skóre se to vzápětí projevilo. Srbsku se podařilo vyrovnat a po útoku třech proti osamělému koši na české straně se dokonce dostaly do vedení 35:33. Ale Lubor Blažek při time-outu poradil svým svěřenkyním lepší taktiku a ty pak vyhrály první půli 42:40.

Ve třetí části se Češkám povedlo náskok ještě nevýšit, přestože třetí část byla na body hodně chudá, což dokládá skóre 12:9. Češky přesto vstupovaly do poslední čtvrtiny s vedením 54:49.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřinu Elhotovou po utkání zpovídal Pavel Petr

To pak také zvládly i udržet, trojka Vítečková v závěrečných minutách definitivně zlomila soupeřky a ty nejzkušenější české basketbalistky, které ve většině odehrály závěr duelu, už vítězství nepustily.

„Tohle je basket, který nám nevyhovuje. Jsem ráda, že jsme se s tím popraly a dokázaly jsme vyhrát i docela velkým bodovým rozdílem,“ libovala si Kateřina Elhotová, která si libovala i nad tím, jak Češky zvládly tvrdou hru soupeřek.

„Je tvrdost a tvrdost a ta jejich je taková zákeřná. Ony chytnou za ruku, za dres, a to já vůbec neuznávám. Když hráč nestíhá, tak vás zkrátka chytí, a to se mi nelíbí. V tom to je zákeřné a když to rozhodčí pouští, tak z toho je ragby.“

Dalšími soupeřkami českých hráček budou zítra Kanaďanky, utkání začíná v půl osmé večer.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme