Světluška začala svítit online. Dárcům děkuje podcastem nebo online Kavárnou POTMĚ

Opatření proti šíření pandemie covid-19 zasáhla i projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Sbírkové akce Světlušky posunuté na podzim zatím nemají jistou budoucnost, a proto se Světluška přesunula i do online prostředí. Dárcům do nové sbírky Posviť Světlušce děkuje online projekty.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světluška svítí online

Světluška svítí online | Foto: Nadační fond Českého rozhlasu

Ve spolupráci s aplikací Českého rozhlasu MůjRozhlas.cz vznikl podcast POTMĚ. Světluška je vysílá i na dalších podcastových platformách jednou za čtrnáct dní ve čtvrtek od 14. května. Posluchači se mohou těšit na rozhovor moderátora z řad známých osobností se zrakově hendikepovaným hostem. V prvním díle se setkali u mikrofonu Kovy alias Karel Kovář s paralympioničkou Nicole Fryčovou.

Druhou novinkou je Kavárna POTMĚ: online. Posezení u kávy se zajímavými hosty si mohou lidé přenést do svých obydlí prostřednictvím platformy Crowdcast. Projekt má atmosférou imitovat Kavárnu POTMĚ, kdy hosté komunikují s nevidomými a slabozrakými kavárníky úplně potmě.

Světluška má vedle nové sbírky Posviť Světlušce, shromažďující finance na plynulý provoz a organizaci aktivit, stále spuštěnou i dlouhodobou sbírku, kde mohou podporovatelé přispět na zrakově postižené všech věkových skupin.

Od roku 2003 pomáhá Světluška organizacím, které zajišťují služby pro lidi se zrakovým postižením. Mezi jeji pravidelné projekty patří například Noční běh pro Světlušku nebo Sbírkové dny, se kterými tradičně pomáhají studenti a žáci škol.

ban Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme