Ostřelování Charkova si podle místní správy vyžádalo nejméně 11 mrtvých a desítky zraněných

Při mohutném ruském ostřelování východoukrajinského města Charkov zahynulo nejméně 11 lidí a desítky dalších utrpěly zranění, uvedl v pondělí na facebooku předseda místní oblastní správy Oleh Siněhubov. Předtím poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko na facebooku napsal, že mrtvých jsou desítky a zraněných jsou stovky. Město v pondělí dopoledne kvůli ruské ofenzivě vyhlásilo zákaz vycházení.

Charkov (Ukrajina) (Aktualizováno: 17:30 28. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při mohutném ruském ostřelování východoukrajinského města Charkov zahynuly desítky lidí

Při mohutném ruském ostřelování východoukrajinského města Charkov zahynuly desítky lidí | Foto: Vitaliy Gnidyi | Zdroj: Reuters

„V tuto minutu je (potvrzených) 11 mrtvých, desítky zraněných,“ napsal Siněhubov. Ostřelování označil za válečný zločin. Ve svém videoprojevu na facebooku zdůraznil, že ostřelovány byly rezidenční čtvrti, kde se nenachází žádné vojenské objekty.

„Charkov byl právě mohutně ostřelován Grady (salvovými raketomety). Desítky mrtvých, stovky zraněných. Tuhle hrůzu by měl vidět celý svět,“ uvedl Heraščenko. K příspěvku připojil záběry patrně z charkovské obytné čtvrti, na kterých jsou vidět oblaky dýmu a záblesky při dopadech raket.

Ostřelování podle serveru Ukrajinska pravda zasáhlo okrajové čtvrti východně od centra města.

Na hranicích Ukrajiny a Běloruska krátce před polednem začaly jednat delegace ruských a ukrajinských vyjednavačů. Jde o první schůzku zástupců bojujících stran od čtvrtečního začátku ruské invaze na Ukrajinu. Klíčovým požadavkem Kyjeva je okamžité příměří a stažení ruských vojsk z ukrajinského území, Kreml před jednáním své požadavky neoznámil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme