Autor

Adam Kodet

Znamení: Vodnář (1991)

Životní motto: Už od malička mi babička často říkala „Líná huba, holé neštěstí", tak možná i proto se teď snažím svou hubou živit (smích).

Co dělám v rozhlase: Sportovního redaktora a reportéra v regionu Olomoucko, Morava. 

Před rozhlasem: Studoval jsem cizí jazyky pro cestovní ruch a tlumočení a překládání. Slovem jsem několik let komentoval hokej či parahokej, písmem vše od fotbalu, lyží a tenisu přes atletiku až třeba po skoky na trampolíně, freestyle lyžování a snowboarding nebo lukostřelbu. Psal jsem pro Česky svaz lyžařů, pracoval v redakci jednoho hokejového extraligového klubu. Dva roky jsem provozoval na týdenní bázi svůj hokejový podcast, namlouval jsem reportáže pro Českou asociaci stolního tenisu nebo vysílal živé streamy s hosty na sociálních sítích hokejové extraligy nebo národního týmu. A taky jsem občas něco překládal.

Co mě baví: Samozřejmě veškerý sport, především pasivně, od fotbalu a hokeje až po šipky, formule, severskou kombinaci nebo snooker. Rád cestuju a hledám geokešky, poslouchám tvrdou hudbu a navštěvuju koncerty, hraju deskové hry.

Co mě nejvíc dostane: V pozitivním slova smyslu mě nejvíce dostalo narození mé zatím jediné dcery. V negativním mě nejvíc dostane, když někdo nedodržuje jakákoliv pravidla. A taky spousta maličkostí, třeba když někdo píše nad velkým tiskacím I tečku.

RSS autora

Články autora