Anaheim oživil naději na postup do finále Stanley Cupu

Zámořská NHL mohla po včerejšku znát prvního finalistu letošní vyřazovací části. Jenže Edmonton poprvé ve finále Západní konference zaváhal a čtvrtý zápas série s Anaheimem na svém ledě prohrál 3:6. Hosté snížili stav série na 1:3, a stále tedy mohou pomýšlet na postup do finále Stanley Cupu. Už v sobotu je však v domácím prostředí čeká odvracení dalšího mečbolu Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

První třetina včerejšího utkání jasně naznačila, pro koho jde o poslední šanci udržet se ve hře o Stanleyův pohár. Anaheim svého soupeře v první části hry přestřílel neuvěřitelným poměrem 25:3 a na skóre se tato střelecká převaha projevila rovněž. Po dvou brankách Pennera a jedné Getzlafa získal Anaheim rozhodující náskok.

Ve druhé třetině si diváci užili ještě více gólových zážitků a prosadil se i Edmonton. Domácím se povedlo snížit na 3:4, to však bylo z jejich strany maximum. Do konce zápasu už se dokázal trefit pouze hostující Joffrey Lupul, a to hned dvakrát.

Jean-Sebastien Giguere, který v brance Anaheimu po devíti zápasech nahradil Rusa Ilju Bryzgalova, zůstal v první a třetí třetině neprůstřelný a dvaceti úspěšnými zákroky se podílel na vítězství svého týmu. Naopak Dwayna Rolosona zasypali soupeři 46 střelami a šest z nich skončilo za jeho zády.

Finále Západní konference:

Edmonton - Anaheim 3:6 (0:3, 3:2, 0:1)
Branky: 24. Bergeron, 28. Smyth, 31. Laraque - 8. a 16. Penner, 39. a 59. Lupul, 20. Getzlaf, 26. Salej. Střely na branku: 23:46. Diváci: 16.839. Stav série 3:1.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme