Legendární Běchovice ozdobil ženský rekord. ‚Jsem z toho času překvapená,‘ hlásila v cíli Stewartová

Legendární běžecký závod a zároveň mistrovství republiky v běhu na 10 kilometrů ovládl Martin Zajíc a mezi ženami Moira Stewartová. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy se navíc časem 33:24 postarala o nejlepší výkon historie republikového šampionátu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moira Stewartová

Moira Stewartová | Zdroj: Profimedia

Jednadvacetiletý Zajíc v poslední části závodu nastoupil druhému v cíli Viktoru Šináglovi, který doběhl o 18 sekund později. Pro třetí místo si pak doběhl Vladimír Marčík.

Pražský maraton se letos znovu nepoběží, organizátoři přesunuli závod na květen příštího roku

Číst článek

Mezi ženami měla závod v režii Stewartová, která si tak mohla spravit chuť po neúspěšné kvalifikaci na olympiádu v Tokiu, kde mohla startovat na maratonské trati.

V neděli zvítězila téměř o minutu před druhou Terezou Hrochovou a třetí Terezou Novotnou.

„Určitě jsem hodně překvapená z toho času, protože jsem to běžela lépe než loni. Závod se mi běžel dobře, cítila jsem únavu, ale nohy spolupracovaly. Pro nás při tom běhu bylo to počasí docela vyčerpávající. Určitě jsem cítila více tlak a stres. Tím, že se to ale běží dohromady s klukama, tak jsem vnímala ty kluky okolo sebe a ani nevím, kdy Terka odpadla, protože jsem ji pak už neslyšela a mohla se soustředit sama na sebe,“ prozradila vytrvalkyně ze Spartaku Praha 4 pro web atletika.cz.

V běchovické historii byla lepší pouze Keňanka Nancy Wambuaová (33:18). Podrobné výsledky letošního 125. ročníku závodu Běchovice - Praha, který je nejstarším nepřerušeným vytrvaleckým podnikem v Evropě.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme