Warholm v Římě znovu útočil na světový rekord, ten odolal o 29 setin. Malíková doběhla pátá

Dvojnásobný mistr světa Karsten Warholm potvrdil svou suverenitu i na mítinku Diamantové ligy v Římě. Závod na 400 metrů překážek vyhrál v rekordu mítinku 47,07 sekundy. Světový rekord evropskému rekordmanovi tentokrát odolal o 29 setin. Jediná zástupkyně české atletiky Barbora Malíková obsadila pátou příčku v závodě čtvrtkařek ve druhém nejlepším čase kariéry 52,17.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karsten Warholm.

Karsten Warholm. | Foto: Christine Olsson | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Warholm znovu atakoval hranici 47 sekund, pod niž se dostali jen čtyři překážkáři v historii. Byl o setinu rychlejší než v neděli v Berlíně. Dva roky starý rekord mítinku Katařana Abderrahmana Samby vylepšil o 41 setin.

Špotákovou nezbrzdila ani oslava narozenin. Výkony z konce sezony jsou pro ni příslibem směrem k Tokiu

Číst článek

Malíková se pohybovala uprostřed pole a finišovala na pátém místě necelou čtvrtsekundu za medailí. Vylepšila tak šestou příčku ze své diamantové premiéry ve Stockholmu. Rychleji běžela čtvrtku jen při národním šampionátu v Plzni, odkud má osobní maximum 51,65.

S velkým náskokem 82 setin vyhrála dvaadvacetiletá Nizozemka Lieke Klaverová, která se letos jako první Evropanka dostala pod 51 sekund. Osobní rekord si vylepšila na 50,98.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme