Češi úspěšně na Australian Open

Českým tenistům se dařilo v prvním kole úvodního grandslamového turnaje sezony Australian Open. Do druhého kola zasáhnou Ulihrach, Zíb, Tabara a Hernych. V ženské dvouhře postoupily Vaidišová, Koukalová, Paštiková a Chládková. S turnajem se loučí Berdych, Strýcová a Peschkeová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Internazionali di Tenis di Sicilia

Tomáš Berdych prohrál s turnajovou šestkou Guillermem Coriou ve třech setech 2:6, 4:6 a 0:6 a potřetí v novém roce vypadl už v prvním kole. Barbora Strýcová prohrála po setech 0:6, 2:6 s Tamarine Tanasugarnovou z Thajska a Ruska Anastasia Myskinová ukončila vystoupení Květy Peschkeové také ve dvou setech 6:1, 6:4.

Úspěšně vstoupil do turnaje Jan Hernych. V prvním kole vyřadil ve čtyřsetové bitvě Španěla Felixe Mantillu a ve druhém kole narazí na krajana Radka Štěpánka. Štěpánek si připsal cenný skalp Američana Vincenta Spadey, turnajovou devatenáctku porazil po pětisetové bitvě.

V ženské dvouhře vyhrála patnáctiletá Nicole Vaidišová nad Marii Ventovou-Kabchiovou z Venezuely ve třech setech 6:7, 6:4, 6:2 a připsala si první úspěch na grandslamovém turnaji. Uspěla i Klára Koukalová, která vyřadila po setech dvakrát 6:3 Meilen Tuovou ze Spojených států. Nad síly Květy Peschkeové byla třetí nasazená Anastasia Myskinová, loňská šampionka z French Open. Uspěla také Michaela Paštiková, která vyřadila Annu Kremerovou z Lucemburska dvakrát 6:4.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme